SAZNALA ZA OŠTEĆENJA

LIJEČNIK JOJ JE PRIOPĆIO VIJESTI KOJE SU JE ŠOKIRALE Na dan je snimala i do 50 selfieja, a onda je saznala što to čini njezinoj koži

 Instagram

Blogerica Mehreen Baig (26) iz Londona dnevno je snimala i do 50 selfieja, sve dok nije primjetila promjene na svojoj koži, piše Daily Mail .

Kako je ispričala, zbog posla kojim se bavi većinu vremena provodi ispred računala ili mobilnog telefona jer fotografijama koje snima plaća svoju stanarinu. No s vremenom su je počele zabrinjavati veće pore nego inače i sve tamniji krugovi ispod očiju, pa je zaključila kako je vrijeme da se prestane oslanjati na šminku kao spas.





A photo posted by @queenmehreen on Jan 10, 2016 at 6:09am PST





Zato je odlučila posjetiti dermatologa, doktora Simona Zokaiea. Analiza njezine kože pokazala je oštećenja uključujući pigmentaciju i smeđe mrlje.

- Iako imam 26 godina, testovi su pokazali da mI koža izgleda starije što me jako uznemirilo. Moja koža je polako izgubila sposobnost da sama liječi probleme na licu zbog upala koje je izazvala plava svjetlost - ispričala je Mahreen.





A photo posted by @queenmehreen on Jan 16, 2016 at 6:06pm PST





Kako je rekla, liječnik joj je tada objasnio da svjetlo koje emitiraju mobiteli može biti povezano s oštećenjima kože jer stalna izloženost njima dovodi do upala i stvaranja pretjerane proizvodnje slobodnih radikala koji su odgovorni za oštećenja.

Dodao je da veliki dio štete koji izaziva HEV svjetlo (High Energy Visible) ne može biti vidljiv golim okom s obzirom na to da ovaj tip svjetla u kožu prodire dublje od sunčevih zraka.





A photo posted by @queenmehreen on Nov 29, 2015 at 2:24am PST





Stručnjaci kažu da je od HEV svjetlosti najbolja zaštita nanošenje krema s antioksidansima.

Negativni utjecaji nisu vidljivi odmah već s vremenom mogu dovesti do toga da koža izgleda dehidrirano, obješeno i izborano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:54