HOROR U ŠKOLI

MAJKA OBJAVILA POTRESNO PISMO U KOJEM PREKLINJE DRUGE RODITELJE: Moja je kći vadila oštricu iz šiljila i rezala se. Molila sam tu djecu da prestanu

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 05.10.2017. u 13:01

 • FACEBOOK

   

  Majka iz Australije, koja je željela ostati anonimna, na Facebooku je objavila dirljivu ispovijest nakon što joj je 12-godišnja kći završila u bolnici zbog vršnjačkog maltretiranja. Djevojčica se, prenose svjetski mediji, pokušala ubiti jer više nije mogla trpjeti sedmomjesečno nasilje kojemu je bila izložena u školi.

  - Zlostavljanje bilo koje vrste mora prestati, i to odmah. Prošli tjedan suprug i ja proveli smo punih pet sati sa psihijatrima jer si je naša djevojčica htjela oduzeti život... Djeca misle da je u redu drugoj djeci slati prijeteće poruke pune mržnje, ali nije. One ostavljaju trajne, vrlo štetne posljedice, a dio odgovornosti snose i roditelji koji ne reagiraju na takav zabrinjavajući obrazac ponašanja.

  Ta ista nasilna djeca i mene osobno su zvala te mi prijetila, govorila da sam 'stara vještica' samo zato jer sam branila vlastitu kćer... Preklinjala sam ih da prestanu, molila sam i njihove roditelje da učine nešto, ali sve je bilo uzalud... Obratila sam se i nadležnima u školi. Rekli su mi: 'Pokušajte naučiti kćer da se odupre nasilnicima'... A oni isti mali zlostavljači, njihovi očevi i majke na kraju su mi zaprijetili tužbom za uznemiravanje - napisala je očajna majka ispod fotografije 12-godišnje kćeri u bolničkom krevetu.

  FACEBOOK
   

  Australka je dodala i kako su njezinu djevojčicu zbog samoozljeđivanja nekoliko puta morali udaljiti s nastave i poslati je kući iz škole.

  - Bila je toliko očajna da je vadila oštricu iz šiljila za olovke i rezala se... Svojedobno se na Snapchatu pojavio i gnjusan video... Netko je, naime, potajno pod školskim satom odozdo snimio moje dijete kako sjedi, a dodao je i ponižavajući komentar o tome kako joj međunožje smrdi... Nitko iz razreda ne želi reći tko je to napravio, iako znamo da svi znaju... A policija ni dan danas nije sigurna radi li se ovdje o pornografskom sadržaju... I kome se onda obratiti za pomoć - pita se zgrožena majka.

  - Moja kći više se nije mogla nositi s tim paklom i zato vas, dragi roditelji, molim, preklinjem, razgovarajte sa svojom djecom, provjeravajte im poruke, učite ih da poštuju druge, koliko god različiti oni bili - apelirala je ova hrabra majka iz Australije te dodala kako se njezina kći, srećom, uspješno oporavlja od fizičkih ozljeda, iako će one psihičke ipak biti puno teže zaliječiti.

  Izdvajamo