OSJEĆALA SE KAO LUTKA

MISSICA POBJEGLA IZ PAKLA I OTVORILA DUŠU 'Kad sam imala 15 godina udali su me za dvostruko starijeg muškarca, htjela sam se ubiti'

 Facebook

Rubie Marie, koja danas ima 33 godine i živi u Engleskoj, prisjetila se tog perioda kada je imala 15 godina, a roditelji su joj najavili put u Bangladesh dok se ona neizmjerno veselila prvoj vožnji avionom, piše Daily Mail.

No kad su stigli, tamo ju je dočekao šok. Roditelji su je prisilili da se uda za dvostruko starijeg muškarca kako bi popravila ugled svoje obitelji nakon što je njezina 17- godišnja sestra otišla od kuće kako bi se udala za svog zaručnika.

- Do tada nikada o tome nismo pričali, nisam imala pojma što će se dogoditi. Kad je moja sestra otišla od kuće i udala se, nisam imala pojma što se dogodilo - ispričala je Rubie za Daily Mail.

Dodala je da su joj roditelji rekli kako trebaju daleko otputovati da pobjegnu od skandala, no ni sanjala nije koliko će daleko njihove namjere otići.

- Tad sam uživala u vremenu koje sam provodila sa svojim prijateljima. Tek sam počela učiti o životu, a brak mi je bio zadnji na pameti - ispričala je.

'Bila sam ponižena'

Prisjetila se kako se osjećala kad su je roditelji prisili na vjenčanje s čovjekom kojeg nikad ranije nije vidjela.

- Bila sam ponižena, nisam ništa razumjela. Kad me tata pitao ne bi li bilo divno da se udam, bacila sam tanjur na pod jer smo sjedili za stolom i ljutito odjurila u sobu kao svaka tipična tinejdžerica. Mislila sam da se šali - govori Rubie.

Iako je mislila da će se brzo vratiti kući, ubrzo je shvatila da joj roditelji traže prosce jer su u kuću u kojoj su boravili počeli dolaziti muškarci koji su nudili svoje sinove kao potencijalne muževe. Ubrzo se pojavio netko tko se njezinim roditeljima svidio, a rođak joj je rekao da je bolje da se ne protivi njihovoj odluci jer bi je mogli kazniti.

- Rekao mi je da se ponašam kao da mi je sve to sasvim u redu, pa sam to i učinila. S muškarcem kojeg su mi predstavili vjenčala sam se dva tjedna kasnije - ispričala je.

'Tada sam se pitala 'što sam ja, živa lutka?'

Dodala je da se osjećala kao objekt i živa lutka. Pošto se od nje očekivalo da već prvu noć konzumira brak, svom mužu je morala popustiti.

Pošto joj nisu dopustili da pije kontracepcijske pilule, Rubie je s vremenom zatrudnjela.

- Bilo je to ponižavajuće, osjećala sam se kao prostitutka - zaključila je.

Tijekom njezine trudnoće i ona i suprug oboljeli su od gripe, a patili su od popriično teških simptoma. Rubie se zbog bolesti morala vratiti u Veliku Britaniju i potražiti medicinsku pomoć. Tada je iskoristila priliku i uzela prekomjernu dozu paracetamola jer je poželjela okončati život, ali i trudnoću.

Nakon što joj se stanje stabiliziralo, dijete je rodila tri tjedna ranije s teškim oblikom žutice. Liječnici su Rubie i bebi dijagnosticirali citomegalovirus, a doktori su joj i rekli da je dijete rođeno s hendikepom. Kad ih je upitala o čemu je riječ, samo su joj rekli da će vrijeme pokazati.

Kad je njezina djevojčica napunila dva mjeseca, Ruby je pobjegla od kuće s drugim partnerom.

- Vidjela sam ga kao izlaz iz svoje boli - ispričala je Rubie.

Roditelji su je se odrekli jer je, kako su joj rekli, osramotila obitelj, pa s njima nije komunicirala nekoliko godina. S vremenom joj se javio i suprug koji je želio da mu se vrati i živi s njim i njegovom obitelji.

- Bojala sam se i nisam htjela biti nečija sluškinja - rekla je.

Odbila je pristati na to, a brak je s vremenom poništen jer je Rubie u vrijeme vjenčanja bila maloljetna. Tada je ušla u pomalo nestabilnu vezu koja je trajala pet godina, a nakon prekida započela je s obnovom svog života.

Posvetila se obrazovanju i karijeri modela, a početkom veljače ove godine okrunjena je titulom Miss Galaxy UK.

Nada se da će svoju titulu moći iskoristiti za pomoć djevojkama koje su bile žrtve prisilnih brakova i pokazati im kako se mogu izboriti protiv takve situacije.

- Oduvijek sam sve negativno u životu pretvarala u pozitivu - zaključila je.

Rubie se danas skrasila s novim partnerom i ima 14-godišnjeg sina iz prošle veze. Kćer koju je dobila u neželjenom braku danas ima 16 godina i potrebna joj je pažnja i pomoć 24 sata dnevno. Gluha je, komunicira samo preko slika i pokreta, no Rubie kaže da je njezina djevojčica jako sretna.

- Ona je moja terapija. Poput sunca. To je ona meni - zaključila je Rubie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:46