PRAVAC U SHOPPING

BIVŠI ZAPOSLENIK OTKRIO TAJNE KUPNJE U H&M-u 'Evo kako svaki put možete dobiti popust i koja je odjeća najbolja'

 
 CROPIX

H&M, jedna od najpopularnijih trgovina u Hrvatskoj, ali i svijetu, koju posjećuju jednako i muškarci i žene, a koja nudi velik asortiman modnih krpica prihvatljive cijene i kvalitete.

Upravo zato tamo su česte gužve, a kupce osim toga znaju iznervirati i čudne veličine koje su ili premale, ili je razlika između brojeva prevelika.

Jedan bivši zaposlenik H&M-a je odlučio podijeliti tajne kupovine u H&M-u kako bi vam olakšao shopping, za Popsugar.

Baš svaki put možete dobiti popust, a ujedno spasiti i planet

H&M trgovine prikupljaju staru odjeću, a za dvije vreće tekstila (tu mogu biti i plahte, jastučnice ili stolnjaci) dobit ćete dva kupona s 15 posto popusta koji vrijede za iduću kupnju. Vaša stara odjeća prerađuje se i postaje dio posebne kolekcije, a višak se donira u H&M Zakladu te se daje potrebitima.

Problem je u čudnim veličinama, ne u vašem tijelu

“Sve u H&M-u je manjeg kalupa. Kada bi me kupci zatražili veličinu, savjetovao sam im da uzmu odjeću dva broja veću i isprobaju. Zapamtite, nije do vas nego do čudnih veličina”, kazao je.

Napravite plan kupnje

Uz svu tu odjeću, normalno je da se ne snalazite u H&M. U jednom trenu ste na zimskim vestama, u drugom na poslovnim sakoima, a zapravo tražite traperice. H&M je podijeljen po sektorima koji se odnose na određenu vrstu odjeće.

Najviše se kupuje odjeća 'za svaki dan' koja se nalazi odmah nakon ulaza i u sredini dućana. Moderne stvari za žene koje vole riskirati prodaju se po nešto višoj cijeni i imaju posebno mjesto. Odmah do tog sektora je onaj posvećen odjeći za noćne izlaske.

Tu je i klasični dio koji je kvalitetniji, a odjeća je napravljena od vrhunskog pamuka i svile, te Divided - H&M-ova marka namijenjena mladima, a njezine su veličine još manje od drugih odjevnih komada u trgovini. Divided je kolekcija s nižim cijenama, ali i lošijom kvalitetom. Divided Gray je za cure buntovnice koje vole razderane hlače i kožu. Tu je i L.O.G.G je posvećen svima kojima je udobnost na prvom mjestu.

Olakšajte si kupnju putem interneta

Ako u tražilicu na internetskoj trgovini upišete trend, često ćete dobiti prekrasnu odjeću na rasprodaji, a koje nema u svim dućanima. Također, u internetskoj trgovini možete pronaći odjeću koja u trgovine stiže tek za dva ili tri tjedna.

U šoping idite u 9, a izađite iz dućana prije podne

U ovo vrijeme trgovine su najurednije, trgovkinje su upravo sve počistile i posložile odjeću. Došli su i novi proizvodi, a osoblje ima više vremena da vam pomogne. Također, nema reda za kabine.

Kupujte 'basic' odjeću

Artikli na Basic odijelu imaju pristupačnu cijenu, no zato se dobre stvari vrlo brzo prodaju. Kupite 'basic' odjeću mjesec dana prije nove sezone, poput dolčevite za jesen već u kolovozu. Ova odjeća obično je kvalitetnija, ali H&M je ne dobiva u velikim količinama.

Pratite rasprodaje

U pravilu su u H&M neke vrste sniženja svakih nekoliko tjedana, ne škodi ih popratiti. Velika rasprodaja je na kraju svake sezone. Stvari od prošle sezone često su snižene 50 posto (a ako donesete staru odjeću ukupni popust bit će 65 posto).

Dodatni svijeti

Ako je u trgovini sve razbacano ili nema vašeg broja, potražite ga na internetu. Ako vašeg broja nema na policama, sigurno ga neće naći u skladištu. Cipele 'za svaki dan' su jeftine, udobne i ne traju samo jednu sezonu. Isplati se prokopati po nakitu, on je često snižen, a možda je zakopan pod ostalim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 11:16