'DODIR KRZNA'

FENDI NA TRŽIŠTE PLASIRAO PA S NJEGA POVUKAO ŠAL KOJI PODSJEĆA NA STIDNICU 'Boja mi ne pristaje, ali bih ga nosila jer bi me podsjećao na rođenje'

 FENDI

Modna kuća Fendi ove je sezone na tržište plasirala nominalno ženski šal imena "Dodir krzna" (eng. "The Touch of Fur"), koji su korisnici na društvenim mrežama vrlo brzo preimenovali u šal "stidnicu", piše The Guardian.

"Dodir krzna" ružičaste je boje, izrađen je od svile i vune, ukrašen je krznom lisice te košta 750 funti (6.322 kune). I da - neodoljivo podsjeća na stidnicu, odnosno vulvu.

The Guardian navodi da se o ovom neobičnom modnom dodatku počelo pričati još u petak navečer te da su se korisnici društvenih mreža uglavnom šalili na račun njegovog izgleda. Premda su raspravama na internetu uglavnom dominirale šale, mnogi su korisnici rekli da bi ga svejedno nosili, bez obzira na to što podsjeća na vulvu.

I dok je Fendi šal "Dodir krzna" napravio i u plavoj i crvenoj boji, korisnici na društvenim mrežama nisu mogli prestati pričati o ružičastoj varijanti.

"Ovaj šal stidnica je nešto najsmješnije što sam ikada vidjela", napisala je jedna korisnica na Twitteru. "Svaki puta kada ga obučete imate dojam da ste se ponovno rodili", dodao je drugi korisnik. "Ova mi boja inače ne pristaje, ali svakako bih nosila šal koji bi me podsjetio na trenutak kada me majka rodila", zaključila je treća korisnica.

The Guardian u svojoj analizi šala navodi da činjenica što šal nalikuje stidnici ne bi trebala nikoga odvratiti od nošenja istog, ali i da se skidanju tabua sa stidnice, kao što se to donekle uspjelo s penisom, trebalo pristupiti suptilnije. Nadalje, smatraju da je modna kuća koju u kreativnom smislu vodi njemački dizajner Karl Lagerfeld prilikom rada na kolekciji previdio da šal kada se stavi oko vrata podsjeća na stidnicu.

Business Insider piše da je Fendi nakon burnih reakcija na društvenim prestao prodavati šal na svojoj službenoj stranici, što bi se u konačnici moglo pokazati kao loš potez budući da je britanska trgovina Farfetch svoje zalihe već uspjela rasprodati.

Skupocjeni se šal u Fendijevoj trgovini još uvijek može kupiti u plavoj i crvenoj boji, međutim te kombinacije nisu toliko kontroverzne kao ona ružičasta.

Iz Fendija nisu komentirali svoju odluku o obustavi prodaje ružičaste inačice šala "Dodir krzna".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:39