VRIJEME JE ZA NEŠTO NOVO

FOTO: BUDITE U TRENDU I OTKRIJTE ŠTO SE NOSI OVE JESENI Na velika vrata se vratile avijatičarske jakne i dolčevita haljine!

 Reuters

Jedan od najvažnijih modnih događaja godine, Tjedan mode u New Yorku, donio je kojekakve novitete, ali i oživio mnoge trendove koje smo već gotovo zaboravili.

Pistom su prošetale brojne poznate manekenke, a svoje su kreacije predstavila velika imena poput Victorije Beckham, Vera Wang, Serene Williams, Oscara de la Rente, Jeremyja Scotta, Tommyja Hilfigera i drugih.

Naravno, upravo će ovaj događaj diktirati slijed ulične mode i široke proizvodnje za jesen i zimu, a izdvojit ćemo samo neke.

Kao i prethodne godine tako su i ove dizajneri u svoje kreacije uklopili krzno, i to svakakvo - umjetno, pravo, šašavo, kričavo, elegantno, a od prošle godine ostao je i trend slojevitih komada. Naravno, bilo je tu i noviteta i u dizajnu i u printu.

Kako pišu strani mediji, najvažnija preporuka Tjedna mode u New Yorku je - ne obazirati se na godišnja doba. Naime, mnogi komadi u raznim kolekcijama, poput bluza s otvorenim ramenima, kratkih topova i šarenih haljina djeluju kao da predstavljaju proljeće, a ne jesen/zimu.

Što se boja tiče, sigurno nećete pogriješiti ni s jednom nijansom bež, a poželjno je i kombinirati žutu i prljavo rozu. Ludi printevi i ove su godine neizbježni, a što su upadljiviji, to su bolji. Pojedini su se dizajneri vratili disco razdoblju te uklopili blješteće, srebrne i zlatne kombinacije.

Ako ste ljubitelj filma ‘Top gun’ veselit će vas vijest da su se na velika vrata u modu vratile avijatičarske jakne. Dolčevita haljine ili haljine bez rukava preko dolčevite grijat će vas preko zime.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:54