FASHIONISTICE U DELIRIJU

FOTO: ISTA IDEJA, A RAZLIKA U CIJENI - BOLI GLAVA! Najskuplja švedska verzija stoji 19,90, a za francusku kopiju morat ćete izdvojiti čak 12.500 kuna

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.04.2017. u 15:15

IKEA, Instagram

Prosječnoj ženi nijedna torba nikada neće biti dovoljno velika - vjerojatno je baš zato francuska modna kuća Balenciaga nedavno u prodaju pustila svoj najnoviji model nazvan Carry Shopper, u koji se bez problema, rekao bi narod, može strpati baš sve - 'od igle do lokomotive'.

Torba dolazi u tri boje - crnoj, koja je na Balenciaginim službenim internetskim stranicama već rasprodana, žutoj i plavoj. Upravo ova zadnja nevjerojatno podsjeća na torbu švedske tvrtke IKEA. Njihova legendarna Frakta, napravljena od reciklirane plastike, može se kupiti u nekoliko veličina, a cijena joj varira od 3,90 do 19,90 kuna, dok za luksuznu Balenciaginu kožnatu kopiju treba izdvojiti nevjerojatnih 1695 eura (oko 12.500 kuna).

- Neizmjerno smo polaskani što Balenciagin novi proizvod mnoge podsjeća na naš. Ništa ne može nadmašiti univerzalnost veličanstvene velike plave torbe - našalili su se iz švedske tvrtke IKEA, dok Francuzi i dalje mudro šute te ne komentiraju očiglednu sličnost, kao ni cjenovnu razliku.

Fotografije jeftinog originala i skupe kopije ovih su dana pravi viralni hit u svijetu, samo se još s nestrpljenjem čekaju prve celebrity vlasnice koje će se na društvenim mrežama pohvaliti 'slijepim' praćenjem najnovijih modnih trendova.

 

ELIPSO

Izdvajamo