BIPA FASHION.HR

FOTO: PREDSTAVLJENE KREACIJE NAJBOLJIH MLADIH DIZAJNERA U HRVATSKOJ Futuristički kaputi, muške najlon čarape i romantične točkice za ovu zimu

 Neja Markičević / CROPIX

U paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma održana je treća večer modne revije Bipa Fashion.hr. Svoju viziju stila za jesen/zimu 2016./2017. predstavili su mladi dizajneri Gala Vrbanić, AnaBo. by Ana Bogdan, Mo Design (Morana Krklec), Martina Budek i najbolji mlada dizajnerica - Ivana Janjić.

Janjić je prvi put nastupila na pisti Bipa Fashion.hr-a, a mlada Vinkovčanka pobjednica je 16. Portanova Fashion Incubatora, najutjecajnijeg regionalnog natjecanja za mlade i neafirmirane modne dizajnere i dobitnica prestižne nagrade Najbolji mladi dizajner by Perwoll. Kolekcijom je dominirala crna boja i futuristički dizajn s novitetima koji bi mogli iznenaditi ljubitelje klasične muške mode.

Morana Krklec, koja stoji iza brenda Mo Design, odlučila se i ovaj put odmaknuti od najdraže joj crne boje i kreirati gotovo monokromu kolekciju u kojoj su prevladavale bijela i zelena. Hrabri krojevi i izrezani topovi oduševit će ljubitelje ‘pomaknutih’ ideja.

Dizajnerica Martina Budek ostala je vjerna nosivoj modi, silueti koju karakterizira lagani oversize kako bi se žene osjećale ugodno u vlastitoj koži, a sve izrađeno u luksuznim materijalima. Crvena boja, točkasti dezeni i volani dali su posebno romantičan štih ovoj jesensko-zimskoj priči.

Gala Vrbanić, koja je proljetos debitirala na Bipa Fashion.hr-u, u odnosu na prethodnu kolekciju ovaj put unosi više boja, živahnosti, poigravanja… Vrlo nosive komade karakterizira elegancija i neobični krojevi.

Ana Bogdan stavila je naglasak na grafičke uzorke, asimetrične haljine s golim ramenima te blještave detalje koji podsjećaju na prethodnu kolekciju za koju je inspiraciju pronašla u Davidu Bowieju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:44