IZBOR LJEPOTE

FOTO: SPEKTAKL LJEPOTE NA TERASI BAZENA LUKSUZNOG HOTELA U VODICAMA Zagrepčanka ponijela krunu najljepše Hrvatice na izboru za Miss Supranational

 
 Nikša Stipaničev / CROPIX

U prekrasnom ambijentu na terasi otvorenih bazena superluksuznog hotela Olympia Sky u Vodicama, održano je spektakularni finalni izbor Miss Supranational Croatia 2018. U konkurenciji 17 djevojka iz 'Lijepe naše' i dijaspore, koje su pravo nastupa ostvarile na regionalnim natjecanjima, lentu i krunu najljepše Hrvatice na ovom festivalu ljepote ponijela je 18-godišnja Tihana Babij. Prelijepoj mladoj Zagrepčanki lentu su dodijelile modne agentice Tamara Roglić i Sanja Bjedov, vlasnice licencije ovog Miss izbora, a Tihanu je 'okrunila', lanjska missica Eni Šukunda.

- Neopisiv je osjećaj kad te proglase najljepšom među ovim svim djevojkama koje su, svaka na svoj način predivne. Naravno, čim sam se prijavila na izbor, tinjala je nada da mogu i pobijediti. Ipak, kad su voditelji programa pročitali moje ime, obuzela me je mješavina sreće, uzbuđenja i zadovoljstva. Zahvalila bi se svojoj cijeloj obitelji, ponajprije roditeljima koji su rodom iz Dervente. Eto, imala sam večeras u Vodicama i najbrojniju podršku u publici, čak pedesetak članova moje šire obitelji i rodbine došlo me je podržati – sjala je od sreće Tijana Babij.

Tijana studira u Beču, aktivna je tenisačica, a pleše i folklor

- Svjesna sam svojih vrlina. Za svjetski izbor Miss Supranationala dobro ću se pripremiti, ponajprije ću poraditi na određenim finesama. Vjerujem da ću dostojno predstaviti svoju Hrvatsku na tom natjecanju koje će se održati u Poljskoj. A kakav će ishod biti, vidjet ćemo – rekla nam je Tihana Babij, otkrivši nam da je slobodna djevojka, da nema dečka.

Titulu prve pratilje ponijela je, pak, također 18-godišnja Zagrepčanka Vanda Antunović, dok je druga pratilja 17-godišnja Antonia Tea Peroš iz Križevaca. Njima je lente uručila vodička gradonačelnica dr. Nelka Tomić, kao domaćin ovog spektakla. A još pet djevojaka okitilo se lentama i nagradama. Lentu miss osobnosti ponijela je 18-godišnjakinja iz Zagreba Kristina Opačak, Barbara Kos (18) iz Križevaca je miss elegantnosti, 17-godišnja Gabrijela Ružić iz Kneževaca je miss simpatičnosti. Miss fotogeničnosti je 20-godišnja Varaždinka Pia Cesareac, a miss hoda Jasna Jakovljević, 26-godišnjakinja koja živi u Beču.

U galeriji pogledajte foto izvještaj s izbora za miss:

Inače, 17 kandidatkinja na ovom izboru tri puta je prošetalo podijem. Prvo u laganim ljetnim kreacijama, potom u kupaćim kostimima, te na posljetku u vjenčanicama. Stručno-ocjenjivački sud od čak 40 članova, odabrao je deset superfinalistica koje su se još jednom predstavile u prekrasnim večernjim haljinama. Uz vlasnice i direkcije izbora Tamaru Roglić i Sanju Bjedov, u žiriju su, među ostalim bili gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, hrvatski brončani olimpijac Damir Škaro, lanjska pobjednica natjecanja Eni Šukunda, bivša Miss Hrvatske Maja Cvjetković Kević, novinarka Slobodne Dalmacije Lenka Gospodnetić, predsjednik Gradskog vijeća Vodica Marin Mikšić, direktorica Ureda TZ-a Vodice Anita Franin, direktor hotela Olympia Sky Darko Bastić

- Ovo je po treći put, odnosno treću godinu zaredom kako smo organizirali Miss Supranational Croatia, a za izbor Miss Supranational oft he Whord koji će se početkom prosinca održati u Poljskoj. Riječ je o natjecanju ljepote koje je među prva tri u svijetu, a Miss Supranational u Poljskoj bit će jubilarni deseti po redu. U direktom televizijskom prijenosu, svjetski izbor u Poljskoj pratit će se u sto zemalja europe i svijeta, a toliko je predstavnica koje će se boriti za ovaj laskavi naslov. Želim punu uspjeha našoj pobjednici Tihani, i nadam se dobrim vijestima iz Poljske – kazala nam je modna agentica Tamara Roglić, organizatorica i suvlasnica licencije Miss Supranational Croatia.

Zlatni pokrovitelj ovog izbora bila je hotelska kuća Olympia, a partner vodički hotel Imperial Park. Manifestaciju su sponzorirali Grad Vodice i Turistička zajednica Vodica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 07:18