DODJELA NAGRADA BAFTA

FOTO: SVI SU BILI U CRNOM OSIM NJE Kate Middleton crvenim tepihom prošetala u zelenoj toaleti, Angelina Jolie ponosno pokazala tetovirana leđa

 
 Peter Nicholls/Hannah McKay / Reuters

Vojvotkinja Kate Middleton prošetala je držeći za ruku supruga princa Williama crvenim tepihom dodjele najvažnije britanske filmske i televizijske nagrade BAFTA u nedjelju navečer. Premda njezina pojava inače izaziva oduševljenje, ovaj put je izazvala kritike.

Gotovo sve glumice na dodjelu ‘britanskih Oscara’ stigle su u crnim haljinama ili odijelima dok je Kate nosila tamno zelenu haljinu s crnom vrpcom ispod grudi.

Izborom crne boje za crveni tepih gošće su, baš kao na dodjeli Zlatnih globusa prošli mjesec, dale podršku borbi protiv seksualnog uznemiravanja. Međutim, situacija s Kate Middleton nije tako jednostavna.

Ona se kao članica kraljevske obitelji treba suzdržati od izražavanja političkih stavova, čak i ako se radi o plemenitom cilju kao što je borba protiv seksualnog zlostavljanja. Kate i William čekaju treće dijete i vojvotkinja tu činjenicu više ne može sakriti.

Crvenim tepihom u crnim toaletama prošetale su brojne najveće filmske zvijezde - Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Margot Robbie, Saoirse Ronan i druge. Pogledajte u galeriji kako su izgledale!

Brojni korisnici društvenih mreža izrazili su žaljenje što se Kate nije pridružila ostalima. ‘Jako sam razočarana što vojvotkinja nije nosila crno na dodjeli nagrada. Znam da se radi o kraljevskom kodeksu, no nadam se da će inače ovakve situacije koristiti da pokažu da imamo modernu monarhiju. Ovo nije politički stav, ovo je podrška ženama’, napisala je jedna korisnica na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:21