'HVALA VAM'

FOTO: VELIKI BREND ODBACIO PHOTOSHOP Na njihovim modelima sad se mogu vidjeti i strije, rupice, pjegice... Ljubiteljice mode oduševljene

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 26.07.2018. u 13:44

 • H&M

   

  Nije nimalo lako odabrati kupaći kostim u online katalogu s obzirom na to da tanašnim manekenkama sve savršeno stoji. Modeli uglavnom nisu odraz prosječne žene.

  Osim toga, tu je i masovna upotreba raznih programa za obradu fotografija u kojima će onda nestati i najmanje nesavršenosti koje, naravno, nisu zaobišle ni angažirane ljepotice. Ipak, stvari su se počele mijenjati.

  Švedski lanac trgovina odjećom H&M postao je prvi dućan ulične mode koji ne retušira svaki detalj na svojim modelima, pa se na fotografijama mogu vidjeti strije, ožiljci i dlačice na rukama. Njihova je odluka dočekana s oduševljenjem. Žene komentiraju kako im je puno lakše kad se ne uspoređuju s potpuno nerealnim slikama tijela.

  H&M
   

  ‘Hvala vam, H&M, što ste na fotografijama ostavili strije, rupice, pjegice i slično na modelima’, ‘Činjenica da niste retuširali fotografije pomaže nam da se ne uspoređujemo s nerealnim standardima ljepote i da se osjećamo normalno’, ‘Bravo za pozitivnu sliku nesavršenosti izgleda i što niste fotošopirali slike’, samo su neki od komentara.

  Neke online trgovine poput Asosa, Misguideda i BooHooa već su prestale ‘peglati’ svoje modele kako bi izgledali što prirodnije, no ovo je prvi put da je to učinio i ovako veliki brend ulične mode, piše Daily Mail.

  H&M

  H&M

  H&M

  H&M
   

  Izdvajamo