KATE MOSS

INTIMNA ISPOVIJEST BIVŠEG SUPERMODELA 'Nikad prije nisam pazila što jedem niti sam ikad vježbala. Išla sam u krevet sa šminkom. Sad je sve drugačije'

 
 Profimedia, Xposurephotos

Britanka Kate Moss (43), jedan od najvećih svjetskih supermodela, čija je manekenska karijera pomalo na zalasku, već 25 godina radi u modnoj industriji, no nikada nije davala intervjue.

Sve što smo doznali o njezinu životu uglavnom je bilo iz tabloida. Nekada vrhunska manekenka radi za Vogue, vodi vlastitu modnu agenciju te surađuje s japanskim kozmetičkim brandom Decorté.

Novinarka The Guardiana imala je rijetku priliku doznati sve o savjetima za ljepotu od Kate Moss uz popodnevni čaj. Poznata partijenerica pristojno je odbila čašu šampanjca te u razgovoru otkrila da odnedavno redovito vježba i pazi što jede.

- Prehrana je jako važna, Trudim se jesti zdravije. Kuham, ali ne koliko bih voljela jer sam prezaposlena. Ipak, znam napraviti dobro pečenje, otkrila je Moss te nastavila:

- Znam pripremiti dobar doručak, najbolje radim jaja. Uživam u hrani, ali nastojim jesti zdravije nego prije. Što si stariji moraš više paziti. Kada sam bila mlađa nisam morala ni na što paziti, bila sam lagana za održavanje, rekla je Kate Moss, čija je karijera bila nakratko uzdrmana skandalom o šmrkanju kokaina nakon čega je završila na odvikavanju.

- Moja koža izgleda bolje kada se zdravo hranim, očito je da vaša koža ne izgleda dobro kada jedete svu tu masnoću. Doista sam primijetila napredak otkako pazim što jedem, poput salata i sličnih obroka. Nikada prije zapravo nisam jela salate. Sada radim i sokove, ponosno ističe.

7 September 2017.

Kate Moss arriving at Annabel's private members club, for a dinner with her mother., Image: 348626757, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Goff Photos
Profimedia, Goff Photos

Otkrila je i detalje o njezi kože.

- Kožu njegujem vrlo jednostavno. Ne želim se zamarati s brojnim artiklima, sve bih to pomiješala i ne bih znala što radim. Nemam vremena niti sklonosti satima sjediti pred ogledalom i stavljati kremice. Moram imati nešto učinkovito i brzo. Znala sam otići u krevet sa šminkom, ali nije to bilo tako često. To bi se vidjelo sljedeći dan na licu.

Istaknula je kako ponekad pred televizorom sjedi s hranjivom maskom na licu.

- Bez obzira radim li ili ne, uvijek radim istu stvar. Koristim sredstvo za čišćenje lica, serum i ovlaživač i to je to. Ništa više mi ne treba. Nekad si stavim jednu od onih divnih maski za lice. Upravo sinoć sam to napravila. Poput dobre djevojke, u krevetu s maskom za lice, ispričala je Kate.

Što se tiče vježbanja, Kate Moss nikada nije odlazila u teretanu dok je bila na vrhuncu slave.

- Nisam nikada voljela odlaziti u teretanu. Uvijek mi je to bilo odbojno, ali baš sam nedavno počela vježbati. Totalno sam se ufurala u to. Tek sam na početku, ali baš se dobro osjećam. Vježbam sat vremena svaki dan već nekoliko tjedana. Već mogu vidjeti rezultate. Oduvijek sam mislila da je vježbanje mučenje, ali ovaj put sam izgurala početak. Sada zbilja uživam, već vidim da mi se suzio struk, pohvalila se.

English model Kate Moss photographed backstage at fashion show in the early 1990's., Image: 181888694, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS - Fee Payable Upon Reproduction
- For queries call London + 44 (0)20 7421 6000 , New York + 1 646-329-6242 or Hamburg + 49 (0)40 530 240 5959, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Uppa entertainment
Profimedia, Uppa entertainment
Kate Moss na početku karijere

Britanska manekenka koja je poznata po burnim ljubavnim vezama s Johnnyjem Deppom i Peteom Dohertyjem te braku s Jamiem Hinceom, također je nemarna kada je u pitanju briga o kosi, svu zaslugu prebacuje svojoj koloristici koja joj je, kako kaže, spasila kosu.

- Kosom se baš ne bavim, ali volim se šminkati, obožavam, još više kad sam doma, često se igram sa šminkom. Volim se i lijepo oblačiti, to mi je strast.

Na kraju je otkrila zašto nije prisutna na društvenim mrežama.

- Nikad mi se to nije sviđalo. Taj đir: Gledaj me. Što se mene tiče, što više privatnosti, to bolje, ne želim ljudima govoriti gdje se nalazim i što radim. Jednostavno želim živjeti po svojim pravilima, zaključila je Kate Moss.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:42