TEK JOJ JE 16...

ISCURILE NOVE FOTOGRAFIJE: 'UNIŠTIT ĆE JE, ONA JE JOŠ DIJETE' Manekenka (16) u usponu na rubu anoreksije: Je li smršavila pod pritiskom modnih kuća?

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 05.09.2018. u 11:45

 • Profimedia

   

  Manekenka Kaia Gerber snimljena je u New Yorku, na putu prema studiju za snimanje.

  Ova 16-godišnjakinja, inače kći Cindy Crawford, nosila je već brojne elitne revije i stajala uz bokove najpoznatijih ikona s modnih pista, a već je sudjelovala i na reviji koja je prošle godine s modnom kućom Versace otvorila Milanski tjedan mode.

  Gerber je osim za Versace nosila revije i za Moschino, Pradu i Fendi.

  Profimedia, Mega Agency

  Profimedia, Mega Agency

  Profimedia, Mega Agency
   

  No, čim su njezine fotografije, snimljene u utorak, preplavile portale, brojni korisnici zabrinuli su se zbog izrazite mršavosti manekenke. Budući da je Kaia praktički još u pubertetu, mnogi su rekli da ne vjeruju da ovakva figura može biti zdrava za nju, osobito ako je posao tjera da već sad pazi na to da ostane mršava.

  - Je li ovo primjer anoreksije? Djevojka je pothranjena, kao da se godinama ne borimo protiv premršavih modela - napisala je jedna korisnica na Twitteru, dok je druga rekla da se "jako brine za tinejdžericu koju su uvukli u svijet mode dok se još nije do kraja ni razvila".

  - Uništit će je i prije nego odraste - dodala je korisnica u komentarima.

  Profimedia, AKM-GSI

  Profimedia, AKM-GSI

  Profimedia, Mega Agency
   

  - Naravno da djevojke koje su tako mlade povlače na piste, baš zato što se još nisu počele debljati. Ali ovo je na rubu bolesti - napisao je drugi korisnik.

  Kaia je inače prepoznatljiva po dugim vitkim nogama zbog čega joj brojni dizajneri vole odjenuti uske haljine, no pitanje je je li ovo njezin uobičajeni izgled, ili je još više smršavila od kad je pod pritiskom modnih kuća.

  Profimedia, AKM-GSI

  Profimedia, AKM-GSI
   

  Izdvajamo