NOVI UZORI

KAKO SU SPORTAŠI IZGURALI MODELE IZ MODNIH KAMPANJA Sportaši su moćniji, utjecajni i bolje prodaju robu

 Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Stilska ikona David Beckham snimio je najnoviju kampanju za H&M, za proljeće 2016., koja je usredotočena na njegovu ulogu stilske ikone milijunima muškaraca širom svijeta. Doduše, Beckhamu i H&M-u to nije prvi put. Znaju u švedskom modnom divu da ljudi vole sportaše. A čini se da sportaši polako zamjenjuju profesionalne modele.

Danas sportaši sjede u prvim redovima modnih revija tijekom Tjedana mode, pojavljuju se na naslovnicama najutjecajnijih magazina, izražavaju svoj osobni stil kao nikad prije na crvenim tepisima i street style blogovima, a sve češće su izbor modnih brendova za zaštitno lice.

Oni imaju izvrsno istrenirana tijela i već postojeću veliku bazu obožavatelja. Među modelima toliku popularnost dosegnu eventualno oni koji su sudjelovali u reality showu poput Gigi Hadid ili Kendall Jenner.

A to je prepoznao i Angus Munro, vlasnik prve modne agencije za sportske zvijezde.

Tim Whitby/Getty Images

Dok su sportski brendovi oduvijek gledali na sportaše kao savršene predstavnike, pa ljubav Michaela Jordana i Nikea traje već tri desetljeća, sada i drugi brendovi u sportašima prepoznaju svoje savršene suradnike. Modni potencijal sportskih zvijezda je beskonačan. Russell Westbrook je bio zaštitno lice capsule kolekcije za Barneys u New Yorku, Rafael Nadal za Emporio Armani, srpska tenisačica Ana Ivanović je bila zaštitno lice za Rolex i kozmetiku Shiseido, a dobitnica zlatne olimpijske medalje Anna Fenninger i Real Madridov James Rodriguez su se također okušali kao modeli...

'Što može više inspirirati od nekoga tko je posvetio svoj život tome da postane najbolji na svijetu i tko tako dobro izgleda. Angažman sportaša daje potpuno novu dimenziju reklami i vjerojatno novu publiku brendu. A i sportaši su sve više zainteresirani za modni biznis', komentirao je Munro za Vogue

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:37