IZBOR LJEPOTE

KAKO TEKU PRIPREME ZA FINALNI IZBOR MISS UNIVERSE HRVATSKE 2019. Prekrasne finalistice imaju pretrpan raspored, a evo što sve čeka pobjednicu

 
Pripreme za Miss Universe
 Screenshot: YouTube, CROPIX / Saša Burić

Izbor ljepote Miss Universe Hrvatska održat će se pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića 27. travnja 2019. u Studiju Anton Marti uz izravni prijenos na Hrvatskoj televiziji, a za titulu najljepše natjecat će se 18 prekrasnih finalistica.

S prvim danom proljeća i najljepšeg godišnjeg doba u Zagreb je stiglo 18 finalistica izbora i smjestilo se u luksuznom hotelu Esplanade. Za vrijeme boravka u glavnom gradu djevojke su posjetile Kliniku Svjetlost gdje su imale priliku napraviti kontolu vida te snimile razne promotivne razglednice, isprobale su dnevne kombinacije koje će nositi na izboru u KiK Textillien i cipela Baldinini.

Iako je dan bio krcat aktivnostima, djevojke su s velikim oduševljenjem dočekale iznenađenje Direkcije - ulaznice za kvalifikacijsku utakmicu srebrne nogometne reprezentacije Hrvatske s Azerbajdžanom.

U subotu su djevojke novim i udobnim Samoborčekovim busom stigle u novootvoreni luksuzni rezort Fenomen Plitvice te su po završenom snimanju nastavile put za Split gdje ih je dočekala bivša Miss Universe Hrvatske 2000, Renata Lovrinčević Buljan i s njima odmah po dolasku odradila trening. U prekrasnom hotelu Park, nastavile su sa snimanjima materijala za finale, ali i prvo službeno fotografiranje koje su vrlo profesionalno odradile u kupaćim kostimima Pletix pred kamerom fotografa Sama Mervara. Da bi ovogodišnje finalistice zaista zablistale pred kamerama, pobrinuli su se make-up artisti Orbico Beauty te stilisti Hairvetica iz Zagreba i Salon Chiara iz Splita koji su za njegu i stiliziranje kose koristili vrhunske Schwarzkopf Professional proizvode. Svaki njihov korak za vrijeme priprema budno prati kamera Borisa Šepera, što će gledatelji imati priliku vidjeti za vrijeme finalne večeri.

Djevojkama se na pripremama pridružila i Mia Pojatina, Miss Universe Hrvatske 2018. I ona će ovogodišnjim finalisticama prenijeti svoja iskustva sa svjetskog izbora i dati im savjete kako se što bolje pripremiti za hrvatsko finale, ali i za svjetsku pozornicu.

U izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. travnja saznat ćemo kojoj od ovogodišnjih finalistica će Mia Pojatina predati krunu Zlatarne Dodić, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru ljepote, Miss Universe. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura.

Promo

Do samoga finala pratite sva zbivanja u vezi Miss Universe Hrvatske na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram, te na portalu Jutarnji.hr, u tiskanim izdanjima Jutarnjeg lista i Glorije te na tportalu.

Miss Universe ima tradiciju dugu 67 godina. Dosadašnji vlasnik Donald Trump, sada predsjednik SAD-a, nakon objave kandidature prodao je licencu WME/IMG agenciji, globalnom lideru u svijetu zabave, sporta, događanja, medija i mode. Pobjednica Miss Universe godinu dana živi u New Yorku i surađuje s raznim organizacijama za borbu protiv širenja HIV-a i protiv AIDS-a, te postaje ambasadorica dobre volje pri UN-u. Izbor Miss Universe® uživo ili putem snimke gleda više od milijardu ljudi u 180 zemalja svijeta.

Promo

Aktualna Miss Universe® je 25-godišnja Catriona Gray iz Filipina. Catriona je diplomirala teoriju glazbe na Berklee College of Music i vrlo je aktivna u humanitarnom radu, tako da podupire Young Focus Philippines, organizaciju koja osigurava besplatno školovanje i obrazovanje za najsiromašniju djecu Tondo Manila, jedne od najsiromašnijih četvrti glavnog grada Manile. Nakon što joj je prijatelj preminuo od AIDS-a, Catriona se vrlo aktivno uključila i u edukaciju i prevenciju zaraze HIV-om te podupire Love Yourself Philippines, organizaciju koja omogućuje besplatno testiranje, edukaciju i liječenje oboljelima od HIV/AIDS-a.

Finalistice Miss Universe Hrvatske 2019. (abecednim redom):

1. Karla Bartolin, 23, Zabok

2. Maja Čatlak, 19, Makarska

3. Nika Glasnović, 21, Zagreb

4. Nicole Ivković, 20, Vukovar

5. Barbara Jakovljević, 19, Zaprešić

6. Nives Jekić, 22, Zagreb

7. Karla Karamatić, 18, Zagreb

8. Eva Kljajić, 19, Poreč

9. Petra Krivić, 18, Zagreb

10. Ana Marjolović, 22, Zagreb

11. Ivana Matić, 19, Kapela

12. Tea Peranić, 25, Rijeka

13. Ivana Radić, 22, Knin

14. Rebeka Raić, 18, Zagreb

15. Mia Rkman, 21, Korčula

16. Tea Slavica, 21, Zagreb

17. Marijana Slišković, 19, Sinj

18. Dora Vlajić, 22, Žrnovnica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:13