SLAVNI STILIST

KRAJ GRANDIOZNE KARIJERE KOJA JE MIJENJALA SVIJET Jean Paul Gaultier najavio svoju zadnju reviju: Povlači se čovjek koji je preokrenuo modna pravila

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.01.2020. u 23:20

(FILES) In this file photo taken on January 23, 2019 French fashion designer Jean-Paul Gaultier acknowledges the audience at the end of his 2019 Spring-Summer Haute Couture collection fashion show in Paris. - French designer Jean-Paul Gaultier said on January 17, 2020 that his next Paris haute couture fashion show will be his last. The flamboyant creator said he would be bowing out January 22, 2020 with a big party to mark his 50 years in the business after his latest collection hits the catwalk.
AFP

Slavni modni kreator Jean Paul Gaultier najavio je u petak da će njegova revija visoke mode u srijedu u Parizu biti "posljednja" nakon 50 godina karijere i rekao da će pokrenuti novi projekt sa svojom modnom kućom.

"22. siječnja 2020. proslavit ću 50 godina karijere u modi velikom revijom visoke mode u Theatre du Chalet. To će biti moja posljednja revija", naveo je kreator u priopćenju koje prenosi AFP.

"Ali budite sigurni da kuća Couture Gaultier Paris nastavlja s projektom čiji sam pokretač, koji će vam uskoro biti otkriven", dodao je.

To je objavljeno usred Tjedna mode, netom prije početka revija u ponedjeljak.

Francuski stilist (67) koji je karijeru počeo u modnoj kući Pierre Cardin, nezaobilazna je figura u svijetu mode nakon što je 80-ih preokrenuo modna pravila.

Autor je legendarnih kreacija poput korzeta sa stožastim grudnjakom za Madonnu.

Od prvih kolekcija, Gaultier je spretno miješao rodove, spolove i epohe.

Taj sin računovođe odrastao je blizu Pariza i od malih nogu je šivao s bakom. Kreirao je suknje za muškarce 1984. godine jer za njega "muškarac svoju muškost ne nosi odjećom, već mu je ona u glavi".

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo