KATE SPADE

KRUŽE TEORIJE OKO PRAVOG RAZLOGA SAMOUBOJSTVA POZNATE DIZAJNERICE Sestra tvrdi da se odbila liječiti, drugi kažu da ju je pogodio zahtjev za razvodom

Djelatnici policije i ureda mrtvozornika prevoze tijelo preminule dizajnerice Kate Spade iz njezinog stana u Aveniji Park; U krugu: Kate Spade
 Brendan McDermid, Chip East / REUTERS

Reta Saffo, sestra preminule dizajnerice Kate Spade (pravog imena Kate Brosnahan), tvrdi da je Kate godinama bolovala od teške depresije te da se odbijala liječiti jer je strahovala da će to naštetiti njezinom imidžu, piše Page Six. Saffo kaže da je nije iznenadila činjenica da si je njezina sestra oduzela život.

"Oduvijek je bila emotivna i smatram da je sav taj pritisak oko njezinog brenda KS utjecao na to da je postala baš potpuno manično depresivna", rekla je Saffo za Kansas City Star te dodala da je proteklih nekoliko godina pokušala nagovoriti svoju sestru da potraži profesionalnu pomoć.

"Bilo sam jako blizu toga da ju uspijem nagovoriti da se počne liječiti. Popričala sam s centrom u kojem se zbog bipolarnog poremećaja liječila Catherine Zeta-Jones. Pristali su doći popričati s njom i odvesti ju na liječenje", dodala je Saffo. "Bila je spremna otići, ali se drugi dan ujutro predomislila. Ja sam joj čak rekla da ću joj se pridružiti na liječenju. To joj se sviđalo. Međutim, ona se ipak previše brinula što će ljudi reći ako se dozna da je bila na liječenju. Izgleda da joj je na kraju bilo važnije održati svoj imidž."

Saffo je ustvrdila da će se uvijek sjećati koliko se Spade interesirala za samoubojstvo američkog glumca i komičara Robina Williamsa. Podsjećamo, Williams se 2014. godine objesio, a Saffo smatra da je to svakako odigralo ulogu u samoubojstvu njezine sestre. "Stalno je gledala emisije o tome. Mislim da je već tada isplanirala što će napraviti", pojasnila je.

Sestra preminule dizajnerice kaže da ju je Spade zamolila da joj dođe na pogreb. "Rekla mi je: 'Reta, znam da mrziš pogrebe... ali molim te meni za ljubav dođi na moj'. Bila je stvar divna osoba. Dobroćudna i humoristična. Nedostajat će mi naši maratonski telefonski razgovori", zaključila je Saffo.

TMZ pak piše da je Spade bila u dubokoj depresiji jer se njezin muž Andy Spade od nje htio razvesti. Andy Spade navodno više nije živio s Kate u njihovom domu već je iznajmio apartman u blizini. Prema dostupnim informacija, Kate nije bila spremna na razvod. CBS dodaje da njujorška policija kaže je moguće da si je Spade oduzela život zbog novčanih i bračnih problema.

Podsjećamo, Spade je svojoj 13-godišnjoj kćerki Frances Beatrix ostavila oproštajno pismo. "Bea - Uvijek sam te voljela. Ti nisi kriva za ovo. Pitaj Tatu!", pisalo je u poruci. CBS piše da je Andy Spade bio u kući u trenutku kada se Spade crvenim šalom u svojoj spavaćoj sobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:08