NIVES JEKIĆ

LEKSIKON JEDNE MISICE 'Žene bi morale češće u politiku'

 

NIVES JEKIĆ

OSOBNA ISKAZNICA

 Godine: 22

Grad: Zagreb

Zanimanje: studiram novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, u čijim novinama i radim kao voditeljica PR odjela

Zašto si se prijavila na izbor ljepote?

Ulaskom u finale Miss Universe svaka od nas može stvoriti puno širu sliku o izborima ljepote od onoga što se može vidjeti i što je prvi dojam, nije samo stvar u nošenju krune na glavi, već je bit u ponašanju, razmišljanju, stavu djevojke koja nosi titulu.

Što misliš o ženama u politici?

U hrvatskoj politici i dalje ne postoji ravnoteža spolova unatoč visokom stupnju stručnosti i obrazovanja žena i usprkos tome što nam je predsjednica žena. Trebalo bi poticati mlade žene da ulaze u politiku i budu nositeljice odgovornosti i promjena u društvu.

Vidiš li svoju budućnost u Hrvatskoj ili u inozemstvu?

Svoju budućnost vidim u Hrvatskoj, obožavam ovu divnu zemlju. Planiram nekoliko godina provesti u inozemstvu te iskustva i znanja stečena u drugim državama primijeniti kod nas.

Koji je događaj po vašem mišljenju obilježio prošlu godinu i zašto?

Ogroman sportski uspjeh u nogometu i proslava srebra.

Je li “mir u svijetu” za tebe samo prazna fraza ili ima neki viši smisao?

Mir u svijetu ne smije biti fraza. Ratovi se samo premještaju na karti svijeta, ne postoji razdoblje potpunog mira, uvijek ginu nevine žrtve i civili, pod krinkom drugih ljudi koji sjede u foteljama i šalju ljude u smrt, djeci u ruke stavljaju puške. Sve zbog ideologija, pohlepe, mržnje. Ružne su same riječi, a kako li je tek ružno onima koji su usred eksplozija, paljbi, mučenja, silovanja, zatvaranja. Mir u svijetu treba imati baš taj doslovni smisao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:39