TEŠKA SITUACIJA

LJEPOTA KAO PROKLETSTVO 'Zbog svog izgleda pokušala sam se ubiti, izgubila sam mnoge prijateljice, bile su ljubomorne jer su me frajeri salijetali'

Jane Curnow / INSTAGRAM

'Izgubila sam mnoge prijatelje i uvijek sam mislila da zbog toga ja kriva'

Novac ne može kupiti sreću, a očito to ne može ni ljepota, piše The Independent.

Spisateljica i manekenka Jane Curnow (51) vjeruje da joj je njezina ljepota negativno utjecala na društveni život jer je tijekom svojih 30-ih godina izgubila puno prijateljica zato što su one bile ljubomorne na nju.

"Navodne su me prijateljice znale ostavljati u kafićima i noćnim klubovima zbog pažnje koju su mi muškarci pridavali", rekla je Curnow, inače bodibilderica iz Sydneyja.

Nakon što je okončala svoj drugi brak, Curnow je priznala da ju je šokirala "konstantna" pažnja koju su joj muškarci pridavali. "Osjećala sam se kao da me skidaju očima", dodala je.

Objasnila je da su je druge žene počele prezirati te da je tek kasnije otkrila izvor tog antagonizma.

Mrzile su je zbog njezinog izgleda.

Diskriminiranje atraktivnih žena nije rijetkost, objašnjava doktorica Marny Lishman, psihologinja iz Pertha.

"Znaju biti usamljene jer njihove prijateljice mogu postati ljubomorne, dok se potencijalne prijateljice mogu osjećati previše zastrašeno", objasnila je Lishman.

Društvena izolacija i problematično djetinjstvo imali su značajan utjecaj na Curnowin život te joj je zbog toga kao 32-godišnjakinji dijagnosticirana depresija.

Njezina je bolest bila toliko teška da se s 40 dva puta pokušala ubiti.

Sada, s 51 godinom, vjeruje da joj je njezin izgled u životu odmogao, a svoje ozdravljenje od depresije pripisuje usredotočivanju na zdrav život i vježbanje.

Curnow se nekoliko puta natjecala na bodybuilding natjecanjima te vjeruje da više ne pati od depresije, premda priznaje da je ozdravljenje stiglo postepeno.

Uz bavljenje fitnessom i manekenstvo, Curnow trenutno za život zarađuje savjetnica za zdravlje i vježbanje te je napisala knjigu o tome kako je s 46 godina postala manekenka.

 

Tagovi

Izdvajamo