MISS UNIVERSE

MIA RKMAN MEĐU NAJLJEPŠIMA 'Ponosna sam na uspjeh, no sad se vraćam fakultetu'

Svjetski izbor Miss Universe samo je potvrdio očekivanja, tj. da je Mia odličan odabir za predstavljanje naše zemlje

Prilično veliki uspjeh postigla je naša predstavnica Mia Rkman na svjetskom izboru za Miss Universe održanom preksinoć u Atlanti, na kojem je titulu najljepše ponijela 26-godišnja manekenka Zozibini Tunzi iz Južne Afrike.

Titulu prve pratilje ponijela je Miss Portorika, a druge Miss Meksika, a naša Mia se između 90 djevojaka koliko ih se borilo se za krunu, našla u prestižnom društvu top 20. Mia je, otkrio je vlasnik licence Miss Universe Hrvatske Vladimir Kraljević, presretna uspjehom, te je, ne krijući emocije, doslovno plakala od sreće. A ono čime je 22-godišnja Korčulanka sa zagrebačkom adresom posebno osvojila simpatije žirija, ali i svjetskih medija bio je odličan odgovor koji je dala na pitanje koje joj je u sklopu natjecanja postavio voditelj Steve Harvey. Pitao ju je strahuje li i misli li da bi mogla pasti na natjecanju, a Mia se itekako dobro snašla i odgovor začinila i duhovitom opaskom.

- Prije dva dana vidjeli smo naše kraljice kako padaju, ali su ustale s predivnim osmijehom, sa samopouzdanjem su nastavile hodati. Pokazale su meni i cijelom svijetu da i ako padneš, moraš ustati i nastaviti dalje. Ispričavam se produkciji ako malo sporije hodam večeras, ali za svaki slučaj. Čak i ako padnem, ustat ću, popraviti svoju nevidljivu krunu i nastaviti hodati - rekla je Mia. Vrlo brzo njezin se odgovor proširio Twitterom.

Posljednjih desetak dana koliko je boravila u Atlanti Mia je, priča, imala gust raspored snimanja i uvježbavanja koreografije za veliko finale.

Parada kostima

- Za paradu nacionalnih kostima, ali i za preliminarno natjecanje te finale izbora odabrali smo dizajn Matije Vuice u čijim se haljinama žena osjeća elegantno i vrlo samouvjereno. Obje haljine su prekrasne i u njima sam se osjećala čarobno - kazala je lijepa Mia.

Vrijeme provedeno na svjetskom izboru zauvijek će pamtiti i po lijepom druženju s ostalim natjecateljicama.

- Tijekom ono malo slobodnog vremena družila sam se sa svim finalisticama koje su osim što posjeduju iznimnu ljepoti uistinu posebne, obrazovane mlade žene. Ponosna sam što sam svoju zemlju predstavila na najbolji mogući način i presretna što sam ušla među najljepših dvadeset na izboru Miss Universe 2019. i Top 5 Europljanki. Čim se vratim u Hrvatsku čekaju me obaveze na fakultetu koje me vesele - zaključila je Mia, inače studentica sanitarnog inženjerstva.

A koliki je uopće uspjeh postići takvu gledanost i pažnju kakvu je svojim nastupom zaslužila Mia, tvrdi Kraljević, dovoljno govori činjenica da minuta i pol, koliko je bila u prijenosu na FOX televiziji, stoji oko dva i pol milijuna dolara, a same karte za ovaj najprestižniji izbor ljepote održan u Atlanti kretale su se između 2500 i 5000 dolara.

Majka i sestra

- Supruga i ja jedva smo uspjeli dobiti dvije ulaznice za Mijinu majku i sestru i to od guvernera države Georgia. Mia je apsolutno sve oduševila, posebno svojim engleskim, koji govori nevjerojatno tečno i siguran sam da smo imali više novca za čitav projekt bili bismo sigurno prvi. Samo za usporedbu, Meksiko je imao 300-tinjak navijača, a Venezuela oko 400 - objašnjava Vladimir Kraljević, koji je sa suprugom Marijom u publici razvio i hrvatsku zastavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:17