ANAMARIJA CRNOJA

MLADA OSJEČANKA ŽIVI AMERIČKI SAN Kad sam došla ovdje, bila sam spremna krenuti od najmanjih poslova, i onda mi se dogodi angažman kod Kim Kardashian!

Slavonka koja karijeru gradi u SAD-u zaštitno je lice kampanje za novu kolekciju brenda KKW Beauty kojoj je vlasnica utjecajna reality zvijezda

Besprijekorna put, pravilne crte lica, platinasta kosa, hipnotizirajuće zelene oči, pune usne i prepoznatljiv osmijeh sa simpatičnim razmakom među zubima, koji je proslavio slavne ljepotice kao što su Georgia May Jagger, Lara Stone i Jessica Hart, a sada i našu manekenku - Anamariju Crnoju, presudili su na kastingu za zaštitno lice kampanje za make up kolekciju "The Classic Collection" brenda KKW Beauty.

KKW, Kim Kardashian West, o kojoj je zaista sporno pisati kao o reality zvijezdi kada iza sebe ima poslovno carstvo vrijedno 350 milijuna dolara i trenutačno je jedna od najutjecajnijih osoba u svijetu mode i ljepote. A kako je to raditi za Kim otkrila nam je sama Anamarija, Osječanka koja se modelingom počela baviti prije samo tri godine.

Početak

- U New Yorku se održao klasični kasting s mnogo cura. No imala sam dobar osjećaj i na kraju je posao bio vrlo brzo, nakon samo tri dana potvrđen. Kim nije bila na snimanju. Za to je vrijeme bila u Los Angelesu, ali svejedno je kontrolirala svaku fotografiju preko telefona. Strašna je to koncentracija, bila je upućena u sve što se događa na snimanju i svaku fotografiju je ona odobrila. Isto je bilo i s kastingom. Kim uvijek sama bira - ispričala nam je Anamarija, čije je vizuale sa snimanja Kim podijelila na svojem Instagram profilu s hordom vjernih pratitelja. Malo je reći da je Anamarija tada skakala od sreće.

- Ma gledajte, tek sam došla u New York. Prvo sam se pripremala četiri mjeseca u Miamiju i Los Angelesu, a kada sam napokon došla, bila sam spremna krenuti od najmanjih poslova, pa polako napredovati. I onda mi se dogodi angažman na kozmetičkoj kampanji! I to s Kim, koja ima 114 milijuna pratitelja! U masi influencer marketingaša to je jako dobro. Ali to je ipak početak.

Znam da se od jednog posla ne živi, ali presretna sam, naravno - iskreno kaže Anamarija, koja predstavlja make up kolekciju koja se sastoji od palete sjenila, bronzera, highlightera i ruževa za usne u zemljanim i zlatnim tonovima. Drugim riječima, predstavlja KKW Beauty dekorativnu kozmetiku koja je na listama želja žena diljem svijeta, baš kao što je to bio slučaj s contour stickom koji se rasprodao u roku od 24 sata i priskrbio Kim nekoliko milijuna dolara.

Iako joj laska konturiranje, u tome ne leži tajna Anamarijine porculanske puti koja je bila jedan od osnovnih preduvjeta za angažman.

Prvi posao

- Ne koristim nikakvu šminku u privatnom životu. Kad ne radim, odmaram kožu. Na snimanju sam se prvi put srela s KKW Beauty make upom - rekla je Anamarija, koja je dosad surađivala s brojnim domaćim dizajnerima, kao što su Envy Room, Elfs, Mai by Majda, LuLu Couture, Lei Lou by Alex Dojčinović, Art Goden Dubrovnik, Ivica Skoko, Klisab i Charlie Design, a pojavila se i na naslovnici modnog magazina Elle.

Zelenooka Osječanka kaže da se oduvijek željela baviti modelingom. Otkrili su je dvojica prijatelja njezine sestre koji su išli s njom u razred, a danas su poznatiji kao dizajneri Twins, Damir Begović i Domagoj Štimac.

- Moj prvi modni angažman bilo je snimanje kampanje za eNVy room. Putovali smo na Maltu, i to dva dana nakon Božića. Prekrasno iskustvo. Proslavili smo tamo i Novu godinu. Vjerovala sam u sebe, a tada nema potrebe za strahom. Otada se promijenilo mnogo toga, doslovno cijeli moj život, a prvenstveno ja kao osoba - priznaje Anamarija koju u Hrvatskoj zastupa agencija Models, a u New Yorku, gdje boravi, trenutačno mijenja agencije.

- Modeling je međunarodni biznis i osnova je da se mora živjeti u inozemstvu - kaže Anamarija, koja je u SAD-u zasad surađivala s brendovima For Love & Lemons i Brandy Melville, a priprema se za prvi fashion week koji će se održati u rujnu. Dok su drugi na moru, ona radi u New Yorku. S managementom agencije Models sada pronalaze lookove i testiraju što bi bilo dobro za njujorški tjedan mode. Suradnja s KKW Beauty trebala bi biti "odskočna daska" za njezinu karijeru.

Facebook

S obitelji

Lijepa Osječanka rodni je kraj ove godine posjetila samo na deset dana. S obitelji je u stalnom kontaktu i ima njihovu podršku u svemu i to joj puno znači, priznaje, jer je u Americi teško steći kvalitetne prijatelje. Vodi zdrav život i cilj joj je imati takve ljude oko sebe, kaže. Za razliku od vršnjaka koji dane provode šopingirajući ili gledajući serije, Anamarija slobodno vrijeme provodi s bilježnicom u ruci.

- Kada imam slobodnog vremena, možete me pronaći u mojem omiljenom skrivenom vrtu u New Yorku koji se nalazi između zgrada u Manhattanu, a otkrila sam ga slučajno vraćajući se iz teretane. Onamo ne idem bez svoje bilježnice za crtanje. Trenutačno nemam vremena za ljubav jer je to ipak nešto čemu moraš biti posvećen, a ja sam trenutačno posvećena sebi i svojem napretku - otkrila nam je manekenka, ujedno i vrsna portretistica koja je završila Umjetničku školu u Osijeku. Međutim, nema svaki dan vremena za crtanje jer joj je prioritet posao.

Ujutro prvo provjeri e-mail, a potom ide na kastinge. Najčešće pješice, makar se radilo i o udaljenosti od sat vremena, jer šetnja je dobra za figuru, a usput i upoznaje novi grad u kojem živi. Navečer, pak, ne propušta odlazak u teretanu.

Instagram

- Počela sam vježbati kada sam se preselila u Ameriku. Početak je bio iznimno težak. Išla sam na organizirane satove, no sada si sama radim intervalne treninge visokog intenziteta. K tome, ne pijem alkohol, ne pušim, odrekla sam se slatkiša i svega nezdravog. Prehrambeni plan osmislila sam sama i sastoji se od mnogo voća i povrća. Sada više uopće ne mogu zamisliti svoj život bez treniranja - priznaje Anamarija, koja, čini se, živi svoj američki san.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:11