PORAST BROJA OPERACIJA

MUŠKARCI POLUDJELI ZA PUMPANJEM USANA Plastični kirurzi trljaju ruke: 'Navala je enormna, svi žele izgledati kao Brad Pitt ili pjevač One Directiona'

 Juan Medina / REUTERS

Čini da žene više nisu jedine koje operativnim putem povećavaju usne, piše The Independent. Plastični su kirurzi otkrili da sada i muškarci sve češće traže povećanje usana.

Premda većinu pacijenata koji si injekcijama povećavaju usne i dalje čine žene, sve je više muškaraca koji mijenjaju svoj izgled kako bi što više nalikovali Bradu Pittu, Channingu Tatumu i Harryju Stylesu.

Prema dostupnim podacima, broj muškaraca koji je 2016. godine uz pomoć plastične kirurgije promijenio svoj izgled narastao je za tri posto u odnosu na 2015., a 28 posto u odnosu na 2005. godinu.

Istovremeno, broj muškaraca koji je 2016. godine injekcijama povećao svoje usne narastao je za čak 74 posto u odnosu na 2015. godinu.

Doktor Rian Maercks, plastični kirurg iz Miamija, kaže da muškarci posežu za injekcijama jer žele imati puniju donju usnu i prirodan smiješak. Za taj je trend zaslužna samoljubiva selfie kultura.

"Društvene mreže, aplikacije za traženje ljubavi, kultura selfieja... sve je to utjecalo na porast zahvata", objasnio je Maercks. "Čak i naši političari slave narcizam. Prije nas se nije toliko poticalo da analiziramo svoja lica."

Maercks je rekao da su injekcije unutar nekoliko posljednjih mjeseci u njegovoj klinici postale iznimno popularne među muškarcima. "Brojka je skočila s nekoliko na tjedan na pet dnevno", rekao je Maercks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:03