ZA NOVI APPEAL

NAŠA USPJEŠNA PODUZETNICA OTKRILA 'Kako sam se za 90 minuta pomladila čak sedam godina!'

 

Uspješna poduzetnica, 48-godišnja Ankica Majnarić, poznata je u riječkim krugovima kao posebna i drugačija, urbana i moderna žena na sebi jedinstven način. Nakon dvadeset i pet godina rada u optici, na prvome mjestu joj je, kako kaže, njezina obitelj. Svaki slobodan trenutak provodi sa sinom i suprugom u uživanju u malim stvarima, što joj daje snagu za dalje.

Ankica je žena koja je generalno zadovoljna svojim izgledom, no kao i svaka žena na pragu pedesetih, primijetila je da joj je lice postalo umorno. Jednostavno, u ogledalu to više nije bila ona. Nije se osjećala onako kako izgleda. - Odlučila sam se na makeover filerima iako nisam imala velikih očekivanja. Znala sam za pozitivno iskustvo bliske prijateljice, koja je prethodno išla k našoj poznatoj riječkoj dermatologinji Tei Brozičević, pa sam imala dovoljno hrabrosti za ovaj mali eksperiment. Htjela sam prirodan look uz osvježenje lica - kaže nam riječka poduzetnica.

Preobrazba u sat vremena

Tretman je trajao tek sat i pol, a dr. med. Tea Brozičević, spec. dermatologije i venerologije, kaže kako je Ankici ovom neinvazivnom metodom skinula barem sedam godina.

- U središnjem dijelu lica klijentica je izgubila volumen, jagodice su joj malo upale jer je došlo do prirodnog, gravitacijskog spuštanja cijeloga lica. Zbog toga je imala otužan, umoran izraz lica. Stoga smo najveću koncentraciju hijaluronske kiseline stavili upravo u taj, srednji dio lica, odnosno u obraze, jer je tu bilo važno nadoknaditi volumen. Filer u obrazima napravio je sam po sebi lifting cijelog lica, dok smo manju koncentraciju filera stavili u nazolabijalne bore. U potpunosti smo ublažili gornje dvije trećine nazolabijalnih bora jer su se tu najviše isticale. U donjoj trećini lica u području marionetskih bora nadoknadili smo izgubljen volumen. Središnji dio brade, odnosno najizražajniju boru na tom području, također smo popunili. Ankica je bila iznimno strpljiva i istaknula je kako je tretman gotovo bezbolan.

Inače, lokalnu anesteziju stavili smo u obraz, na mjesto uboda kanilom, te kremu u područje donje trećine lica. Volimo biti što opušteniji u radu pa smo tako i ovaj put uz smijeh i dobru glazbenu podlogu sve s lakoćom odradili - otkriva nam dr. Brozičević, koja se u ovom tretmanu vodila liftingom lica u 8 MD točaka. Ovu je metodu 2010. godine osmislio dr. Mauricio De Maio, prikazujući kako se kroz samo osam ključnih točaka može napraviti nekirurški facelifting, bez potrebe za kirurškom zahvatom. Tretiranjem čeljusti i srednjeg lica (obraza i jagodica) kroz osam definiranih točaka postiže se potpuni facelifting i djeluje na različite znakove starenja. Kako nam je pojasnila liječnica, aplikacija filera, sukladno cjeniku poliklinike, naplaćuje se po mililitru te stoji oko 2500 kuna.

Ankici je preporučeno nakon tretmana dobro hidratizirati kožu, odnosno koristiti kreme s visokim udjelom hijaluronske kiseline. Osim toga, kako je naglasila liječnica, treba piti mnogo vode, kao i koristiti specijalne kreme za područje oko očiju i usta, s visokim udjelom hijaluronske kiseline. Također, kako bi se dodatno produljilo djelovanje filera, potrebno je minimalno jednom mjesečno održavati kožu lica intenzivnim tretmanima za usporavanje znakova starenja kože, poput microneedlinga ili najnovijeg svjetskog trenda karboksiterapije.

Nekirurški zahvat

- Trajnost ovog tretmana jest u prosjeku oko godinu dana, nakon čega bi se trebao ponoviti. Koliko se i kako fileri razgrađuju, je, naravno, individualno od osobe do osobe. Razgrađivanje filera bit će postupno - objašnjava dr. Tea Brozičević. Popustit će prvo područja u koja je injicirana manja koncentracija filera, točnije gdje je aplikacija hijaluronske kiseline površnija. To se odnosi na, primjerice, borice oko očiju. Isto vrijedi i za filer koji je stavljen u bolje prokrvljenoj regiji npr. usne, koje su ujedno i najpokretniji dio lica i tu se fileri također brže razgrađuju.

U svakom slučaju, prednost ovog nekirurškog makeovera je što se Ankica već dan nakon tretmana može vratiti normalnim svakodnevnim aktivnostima i svojim standardnim beauty ritualima, odnosno uobičajenoj preparativnoj i dekorativnoj kozmetici.

Riječka dermatologinja dijeli zadovoljstvo novim izgledom sa svojom pacijenticom, a u ovom, kao i svakom drugom slučaju kada su u pitanju neinvazivne metode pomlađivanja vodila se tezom “fresh not fake”.

- Apsolutno želimo prirodan izgled pa se zato često povodimo tezom “manje je više”. Cilj je, naravno, da klijentica ili klijent dobiju što su tražili te da budu zadovoljni rezultatom. Kod ovakvih tretmana iznimno je važno da je promjena diskretna, a opet izaziva komentar: Kako svježe izgledaš! - ističe liječnica.

Prijavite se na vrijedni nagradni natječaj Appeal magazina!

Zaboravite na školjice i crvenu boju, za Novu godinu zablistajte vi sami!

Magazin Appeal, čija je glavna premisa ljepota bez tabua i zagrebačka Poliklinika Dermalife daruju totalni makeover lica bez skalpela.

Da biste postali kandidat u nekoliko nam rečenica opišite svoj problem te objasnite zašto smatrate da biste bili pravi izbor za makeover, potrebno je slati i fotografije, a detaljnije upute potražite u Appealu.

U ovom vrijednom nagradnom natječaju nudimo čak tri tjedna uljepšavanja različitim tretmanima koji će se odvijati u tri faze.

1. U prvoj fazi pomlađivanja koristit ćemo nekoliko metoda. Za početak, površinski i srednje duboki kemijski piling kako bismo obnovili površinski sloj, uklonili hiperpigmentacijske mrlje i popravili teksturu kože te poboljšali prokrvljenost, a nakon toga ćemo neabrazivnim laserom dodatno stimulirati fibroblaste, koji su dermalne stanice odgovorne za produkciju kolagena.

2. U drugoj fazi hijaluronskim filerima različitih gustoća licu ćemo dodati volumen koji se s godinama izgubio, a bude li potrebno, možemo i preoblikovati određene dijelove lica i prekriti nedostatke. Fileri različite gustoće i karakteristika koriste se za perioralnu regiju, periokularnu regiju, volumen i preoblikovanje, ovisno o kvaliteti kože.

3. U trećoj fazi, ujedno završnoj, dajemo onaj zadnji, tzv. “touch up” postupak, a za to ćemo koristiti hijaluronske skinboostere koji nisu fileri u pravom smislu riječi, nego predstavljaju filing terapiju stabiliziranom hijaluronskom kiselinom.

Zablistajte za Novu godinu!

Prijave za totalni makeover za Novu godinu šaljite nam na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a sve detalje oko nagradne igre pronađite u novom broju magazina Appeal.

Sretnog dobitnika objavljujemo 6. prosinca.

Požurite s prijavama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 15:00