VELIKA PROMJENA

NATJECANJE VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTO Nakon velike afere, Miss Amerike ukida izlaske kandidatkinja u bikinijima

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 05.06.2018. u 21:28

 • REUTERS/Adrees Latif

  Arhiva, natjecanje za Miss Amerike 2015. godine

  Organizatori izbora za Miss Amerike najavili su da ove godine ukidaju dio natjecanja ljepote u kojem kandidatkinje na pozornicu izlaze u bikinijima te ih više neće ocjenjivati na temelju fizičkog izgleda, objavio je u utorak BBC.

  Ukida se i dosad obavezna natjecateljska večer tijekom koje natjecateljice pred članove žirija izlaze u večernjim haljinama. Umjesto u njima pred žiri će izaći u odjeći u kojoj se osjećaju ugodno i koja iskazuje njihov osobni stil odijevanja.  "Više nećemo ocjenjivati kandidatkije prema njihovu fizičkom izgledu", objavila je bivša Miss Amerike Gretchen Carson u emisiji ABC-ja "Good morning, America".

  "Ovo je prvenstveno natjecanje", istaknula je Carlson, prva bivša Miss Amerike koja je imenovana predsjednicom Odbora za organizaciju Miss Amerike.

  "Umjesto dijela natjecanja u kojemu se kandidatkinje predstavljaju u kupaćim kostimima, uvest ćemo razgovore s njima. Od brojnih smo mladih žena čuli da bi voljele sudjelovati u natjecanjima no da se ne žele prijaviti jer pozornicom moraju šetati u visokim potpeticama i kupaćim kostimima", objasnila je Carlson. "Djevojke to odsad više neće morati činiti. Morat će nam se predstaviti kao osobe..., morat će nam pokazati svoju inteligenciju i unutarnju ljepotu."

  Vodeći ljudi udruge koja je ranije organizirala natjecanje za Miss America, Sam Haskell, predsjednik Josh Randle i predsjedica vijeća Lynn Weidner prošle su godine podnijeli ostavke pošto su otkriveni e-mailovi u kojima su neke pobjednice omalovažavali i nazivali pogrdnim imenima.

  Haskell je poslao nekoliko poruka o Mallory Hagan, pobjednici izbora 2013., u kojima joj se ruga jer je dobila na težini i kritizira njezin seksualni život tvrdeći kako je "laka". Administratorica Tammy Haddad i Haskell više su puta bivše missice nazvali problematičnima te su se prema njima odnosili s omalovažavanjem.

  Izdvajamo