KEMIG

oleoTHERAPY

Oleoterapija predstavlja peroralnu ili lokalnu primjenu prirodnih ulja u svrhu pomoći pri liječenju određenih tegoba. Odavno je poznato kako ulja zbog svojeg specifičnog sastava imaju vrlo važnu ulogu u očuvanju zdravlja.

Bogatstvo nezasićenih masnih kiselina, vitamina i raznih drugih terapeutski značajnih sastojaka zaslužni su za blagotvorne učinke izvana i iznutra!

Biljna ulja bila su prepoznata i u najstarijim civilizacijama, od Rimskog carstva do Egipta i Mezopotamije, gdje su se koristila u raznim ritualima za zdravlje i ljepotu, predstavljajući statusne simbole. Riblje ulje se stoljećima primjenjuje u farmaceutskoj praksi.

Među mnogobrojnim funkcijama lipida ističe se njihova uloga energetskog "skladišta", u sastavu su staničnih membrana svih živih bića (fosfolipidi, ceramidi, steroli, sfingolipidi) i time štite stanicu i cijeli organizam od nepovoljnih utjecaja.

Nadalje, lipidi sudjeluju u brojnim procesima za prijenos signala među stanicama (hormoni i lokalni hormoni) te potiču razne fiziološke procese (vitamini, masne kiseline, prostaglandini i leukotrieni, steroli). Postoji veliki broj biljnih ulja koji se mogu istovremeno koristiti peroralno (kao dodatak prehrani) i lokalno, a zahvaljujući njihovom specifičnom sastavu mogu biti od terapijske koristi kod indikacija kao što su alergije (ulje crnog kima), atopijskog dermatitisa (ulje noćurka), simptoma menopauze (ulje boražine), kardiovaskularnog rizika (ulje sjemenki lana ili ulje masline), itd.

U vrijeme kada se sve više vraćamo prirodnim alternativama u liječenju, samoliječenju i njezi, ulja pronalaze svoje mjesto u najrazličitijim indikacijama, od njege suhe i osjetljive kože, sve do prevencije oboljenja krvožilnog sustava. Zbog visoke koncentracije prirodnih antioksidansa, te omega masnih kiselina, ulja su dokazano pomogla i u sprečavanju preuranjenog starenja i smanjenju kroničnih upala u organizmu.

Oleoterapija se kroz povijest tradicionalno prakticirala putem vanjske primjene ulja na kožu putem masaža i obloga, sve do peroralne primjene biljnih ulja (crni kim, lan i dr.).

U periodu kada su brojna biljna ulja na tržištu, poneka i sumnjive kvalitete, patvorena ili razrijeđena jeftinijim uljima, važno je prepoznati prirodna ulja najviše kakvoće, potvrđene pod nadzorom specijalista kontrole kvalitete i ispitivanja lijekova prema farmakopejskim propisima!

oleoTHERAPY Kemig je linija proizvoda proizašla iz Kemigove ekspertize u radu s prirodnim i biljnim uljima kroz 2 desetljeća. Odaberite u širokom asortimanu proizvoda najidealnije ulje za Vaše tegobe ili potrebe!

Proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama, drogerijama, biotrgovinama, organskim web-shopovima i na službenom web shopu kemig.kosarica.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:21