ZABORAVITE OSMIJEH I OČI

Otkrivena tajna ženske ljepote! Evo što je najprivlačnije na ženskom tijelu

Beyonce, ilustrativna fotografija
 Ian Gavan/Getty Images for Gucci / Ian Gavan/Getty Images for Gucci

Čini se da nema nikakve veze ako žena ima prekrasan osmijeh ili čarobne oči, uzak struk je broj jedan najprivlačnijih ženskih atributa, pokazalo je novo istraživanje. Idealna širina struka je oko 67 centimetara koliko približno imaju Beyonce i Kim Kardashian.

Formula idealne ženske figure oduvijek je zanimala znanstvenike pa je u posljednjih 20 godina na tu temu provedeno preko 150 istraživanja, piše Daily Mail.

Zaključak većine istraživanja je da tajna ljepote leži u širini ženskog struka u odnosu na bokove pri čemu bi struk trebao iznositi 70 posto širine bokova. Međutim, novo istraživanje otkriva da bokovi nemaju nikakve veze s tim.

Dobrovoljci koji su sudjelovali u studiji ocjenjivali su privlačnost žena na fotografijama. Što su ocjene bile više, to je struk bio uži dok se bokovi nisu smanjivali.

Istraživanje su proveli dr. William Lassek sa Sveučilišta Pittsburgh i profesor Steven Gaulin sa Sveučilišta California koji kažu: ‘Naša studija potvrđuje da je širina struka jedan od najvažnijih kriterija pri ocjenjivanju ženske ljepote. Što je struk uži, to je i žena privlačnija, no bokovi se pritom ne moraju smanjivati.’

Ista je stvar potvrđena i kad su ispitanicima pokazivali slike fiktivnih likova kao što su Jessica Rabbit, Lara Croft, Wonder Woman i Barbie.

Znanstvenici još uvijek nisu sigurno zašto je tome tako i zbog čega je širina struka toliko važna, no pretpostavljaju da ima veze s podsvjesnim i instinktivnim jer uzak struk sugerira da žena nije trudna, već slobodna.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:32