SVJETSKI TREND I KOD NAS

PRVI SMO UŠLI U BROW BAR Hrvatice su lude za obrvama, na termin čekaju i do 8 tjedana

 Neja Markicevic / CROPIX / CROPIX

Moj prijatelj, uvijek najbolje upućen u nove trendove na društvenoj sceni, neki dan u telefonskom razgovoru govori mi kako se u Zagrebu uskoro otvara prvi brow bar u Hrvatskoj. Kakav bar?, pitam začuđeno na prvu. Pa bar u kojem uređuju obrve, čudi se sad on meni. Dakle, kozmetički studio u kojem se ne radi ništa drugo nego se čupaju i oblikuju obrve?, rezoniram na glas. Otkad su obrve toliko unosan biznis da se nekome isplati raditi samo i isključivo obrve. Mareee, obrve su nove sise, di ti živiš? S obzirom na to da očito živim u paralelnom svemiru, pokušavam doći do gospođe koja se odvažila na neobičan poduzetnički korak. Manuela Picard, kako doznajem, specijalizirala se za metodu čupanja obrva koncem, popularno zvani threading. Zanat je izučila u Londonu prije desetak godina, a jedna od prvih klijentica tamo joj je bila i glumica Sienna Miller. Manuela mi kaže kako već godinama u Zagrebu čupa obrve tom metodom, u klasičnom studiju ljepote, koji pruža i druge usluge, poput depilacije, manikure, pedikure i ostalog.

Zagreb, 010916. 
U ponedjeljak se u Gajevoj ulici otvara prvi Brow bar, vlasnice Manuele Picard. Tamo ce se nuditi kompletna usluga njege obrva, od cupanja to iscrtavanja.
Na fotografiji: Manuela Picard.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX / CROPIX

Sienna Miller

No, histerija oko obrva postala je tolika da se kod Manuele na obrve čekalo 6 do 8 tjedana. Sama je, priča mi, mjesečno znala “ odraditi” 500 do 700 obrva. I onda je shvatila da je vrijeme za obuku novih djelatnica, samostalni studio, u koji će žene svratiti u prolazu, na 15 minuta, i otići dalje sa sređenim obrvama. Ako može Sienna Miller, mogu i ja, zaključujem i molim kraljicu obrva da me ubaci preko reda, za potrebe istraživačkog novinarstva. Ulazim u simpatični Brow bar u Gajevoj ulici u centru Zagreba, gdje ružičaste zidove krase fotografije filmskih diva. Pravi ženski kutak. Četiri djelatnice rade punom parom. Obrve se oblikuju kao na traci. Sjednem i prepuštam se Manueli. Ona stavlja konac u obje ruke, dio drži i u ustima, točnije u zubima. Priča mi o dvije tisuće godina drevnoj indijskoj metodi i krene s dosta intenzivnim tempom čupanja te imam osjećaj da mi na čelu nije ostala nijedna dlaka. Pokušavam otvoriti oči, ali pune su suza. Kad sam se konačno uspjela pogledati u ogledalo, vidim da nije puno toga skinula. Jer, hit su guste, raščupane obrve, koje treba samo oblikovati i naglasiti bojom, objašnjava mi.

Tanke obrve u prošlosti

U vrijeme kada sam ja imala vremena i marila za obrve, u modi su bile tanke obrve, počupane pincetom do gotovo nevidljive linije. No, mijenjaju se modna i beauty pravila. Britanska manekenka Cara Delevingne trenutačno fura najupadljivije obrve na svijetu. Tako podebljane prije dvadeset godina izazvale bi sveopću konsternaciju. No, ona je danas uzor.

Zagreb, 010916. 
U ponedjeljak se u Gajevoj ulici otvara prvi Brow bar, vlasnice Manuele Picard. Tamo ce se nuditi kompletna usluga njege obrva, od cupanja to iscrtavanja.
Na fotografiji: Manuela Picard.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX / CROPIX

- Najviše se traže obrve kakve imaju Cara Delevingne ili Kim Kardashian. Tinejdžerice mi doslovce dolaze s njihovim fotografijama i žele upravo takve guste i raščupane obrve. Ženama iznad 35 malo podignemo liniju obrva kako bismo ih s tim iznenađenim izrazom lica malo pomladili - objašnjava mi Picard te, na moju žalost, konstatira kako i meni treba malo podignuti obrve.

Iako se ni najmanje ne osjećam kao žena u Klubu + 35, dobivam iznenađeni izgled. Manuela mi nanosi i boju, gdje na par sekundi s prst debelim obrvama sama sebi izgledam kao Gargamel. No, sreća, moje strepnje su nestale za 15 minuta, koliko je trebalo da krenem za drugim obvezama. Zadovoljna sam. Nema dugačkog, dosadnog čekanja, uletiš, izletiš i na obrve ne moraš misliti barem tri do četiri tjedna. Cijena je pristojna, od 80 do 100 kuna po tretmanu.

Threading metoda

- Brow barovi su u svijetu totalni hit, a obrve su se posljednjih godina vratile u fokus ženske ljepote. I sama sam u Londonu radila u brow baru drevnom indijskom metodom, koja je bila relativno nepoznata, sve dok je nije otkrila Victoria Beckham.

E, kad je Vicki isprobala čupanje koncem, imali smo redove žena ispred salona koje su htjele baš to - threading. No, nisu samo žene naše mušterije, za čupanje obrva sve se češće odlučuju i muškarci.

- Frajeri žele izgledati uredno i čisto pa sve češće kod nas dolaze na stiliziranje obrva. metoda je odlična i za ostale dlačicena licu, pa mame često dovode svoje kćeri na odstranjivanje nadusnica - priča Manuela te nastavlja kako su njezine kolege iz branše vani na threadingu zaradile milijune.

Do prije nekoliko godina za obrve nitko nije mario previše, no danas su hit i najbrže rastući segment u kozmetičkoj industriji, zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:29