TEŠKA MUKA

RIJEŠITE SE AKNI POMOĆU OVOG JEFTINOG I JEDNOSTAVNOG RECEPTA Stručnjakinja otkrila samo jedan sastojak koji vam je potreban

  AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 07.04.2017. u 16:27

woman portrait with skin problems looking in the mirror.
Getty Images

Mnogima su akne samo ružna uspomena iz puberteta, no ima i onih koji nisu ni znali što znači akna prije dvadesete, a i onih čija se bitka s vremenom pretvori u beskrajnu sagu koja, ako ništa drugo, vodi do pada samopouzdanja.

Istraživanja pokazuju da čak trećina žena i muškaraca koji imaju problema s kožom, akne dobiju tek u odrasloj dobi. No, kako se riješiti napasti, to je već teže pitanje.

Nataliya Robinson, kozmetičarka koja je završila naturopatski medicinski fakultet, a onda završila i poslijediplomski iz kineske medicine, ponudila je jednostavno i, kako tvrdi, učinkovito rješenje za tretiranje akni, a sve sastojke možete pronaći u svom domu.

‘Dok sam živjela u Rusiji, još dok sam imala 13 godina, aspirin je bio čudesni sastojak mojih maski za lice za rješavanje crvenih upalnih procesa. Osamdesetih godina u SSSR-u nismo imali skupe kremice, svega nam je manjkalo, a posebno kozmetičkih proizvoda. Tako sam naučila koristiti dostupne prirodne sastojke’, kaže Robinson koja danas u Londonu vodi vlastitu uspješnu kliniku za kožne probleme.

Nataliya savjetuje zdrobiti jednu tableticu aspirina (ne šumećeg) pomoću dvije žličice. Na to potom dodate kap-dvije vode dok se ne stvori pasta. Takvu mješavinu nanesite u maloj količini na problematično mjesto i držite tako 15 do 20 minuta prije nego isperete.

Aspirin je poznat po protuupalnom učinku i Robinson tvrdi da će se akne smanjiti kao i upala.

- Ova će metoda biti posebno učinkovita za tinejdžere koji imaju vrlo bolne upalne procese, a aspirin je nježniji za kožu od agresivnih lijekova protiv akni, rekla je Nataliya za britanske medije.

Nataliyin recept protiv akni
 • zdrobite jednu tabletu aspirina (ne šumećeg)
 • dodajte malo vode
 • miješajte dok se ne stvori pasta
 • mješavinu nanesite na problematično mjesto
 • držite 15 do 20 minuta prije nego isperete
 

ELIPSO

Izdvajamo