POSTIGNUT DOGOVOR

Talijanski proizvođač šešira Borsalino će vjerojatno biti spašen

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.06.2018. u 08:56

An employee works on a Borsalino hat in the factory in Alessandria, Italy, May 5, 2017. Picture taken May 5, 2017. REUTERS/Alessandro Garofalo - RC1F7E80A3B0
Alessandro Garofalo / REUTERS

Stečajni upravitelji koji vode stečajni postupak poznatog talijanskog proizvođača šešira Borsalino postigli su dogovor koji bi trebao odgoditi zatvaranje tog 161 godinu starog brenda omiljenog među slavnima.

Dogovor je postignut u petak i omogućio je predah za više od 130 djelatnika tvrtke, objavio je u subotu list La Repubblica.

Šeširi Borsalino bili su i ostali omiljeni modni dodaci brojnih zvijezda, uključujući Alaina Delona, Roberta Redforda, Marlona Branda i Humphreyja Bogarta, kao u novije vrijeme i Johnnyja Deppa, Rihanne i Justina Timberlakea.

Tvrtka je proglasila stečaj u prosincu, no Haeres Equita, fond koji kontrolira švicarski poslovni čovjek Philippe Camperio, sačuvao je proizvodnju dok se ne postigne nagodba.

Stečajni upravitelji i Haeres Equita postigli su "dogovor... o raznim bilateralnim spornim pitanjima" i "raduju se spašavanju Borsalinovih djelatnosti", kaže se u zajedničkom priopćenju.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo