U POVIJESNOM OKRUŽENJU

U atriju Westminsterske katedrale predstavljena je nova Gucci kolekcija

 Reuters

U Westminsterskoj katedrali se od 1066. održavaju kraljevska vjenčanja i krunidbe članova britanske kraljevske obitelji, kao i crkveni obredi za brojne britanske slavne ličnosti, no u četvrtak je u njezinu atriju, točnije pod jednim svodom klaustra održan neuobičajen događaj - revija talijanske modne kuće Gucci. Kreativni direktor Guccija Alessandro Michele je za predstavljanje svoje živopisne i eklektične modne revije pod nazivom "Punks, Victoriana and schoolboys" odabrao atrij izgrađen u razdoblju između 13. i 15. stoljeća.

Njegova odluka naišla je na kritike dijela britanskog klera, a jedan je svećenik komentirao kako misli da ne bi trebalo "prodavati dušu za par hlača". Michele je svoju odluku objasnio, kazavši za The Evening Standard kako je lokaciju odabrao jer je "povijesno okružje stvarno cool i inspirativno".

Čini se da se kreatorima sviđa spoj mode i povijesnog okruženja s obzirom na to da je početkom tjedna u Palači Blenheim, monumentalnom ljetnikovcu blizu Oxforda, svoju modnu reviju organizirala modna kuća Dior.

Reuters

Reuters

Reuters

Reuters

Reuters

Reuters

Reuters

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:21