SPORNA MAJICA

UMJESTO MODNOG HITA, BOJKOT KUPACA Greška u dizajnu majice, no ne bi bilo prvi put da majica zbog takvog promašaja dosegne kultni status...

 Screenshot / Nordstrom/Topshop

Britanski multinacionalni modni lanac Topshop našao se na udaru kritika zbog nezgodne gramatičke pogreške koja je dvaput ponovljena u sloganu otisnutom na jednom modelu ženske majice.

Blijedoružičasta komotna majica kratkih rukava s detaljem na ovratniku trebala je biti modni hit, no zbog gramatičke greške je ismijana. Naime, oko ovratnika je crnim slovima napisano “Its not you its me”. Natpisu nedostaju apostrofi, pa bi ispravno bilo - It’s not you it’s me, što u prijevodu znači - “Nisi ti, ja sam”.

Umjesto ispravnog skraćenog oblika za “it is”, koji glasi “it’s”, dizajn koristi posvojnu zamjenicu “its”, i to dva puta u istoj rečenici.

Screenshot / Nordstrom/Topshop

Brojni kupci svoje su nezadovoljstvo podijelili na društvenim mrežama dijeleći fotografiju modela u spornoj majici. Radi se o fotografiji snimljenoj za potrebe internetske prodaje, a neki su kupci istaknuli da su i ruke modela stanjene u Photoshopu. Neki su pak društvene mreže iskoristili kako bi pozvali na bojkot ove trgovine zbog gramatičke pogreške u dizajnu.

Sporna majica više se ne može kupiti putem britanske internet prodaje Topshopa, no i dalje su dostupne u web shopu američke trgovine Nordstrom. Majice s natpisima na raznim jezicima već su dugo u trendu. No, do sada je pozornost javnosti zaokupljao i ponekad šokirao sadržaj napisanog, a ne gramatička ispravnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:32