VJEŽBAJTE S JUTARNJIM

VIDEO: KAKO POSTIĆI SAVRŠENO OBLIKOVANE NOGE DALEKO OD TERETANE I SPRAVA Sve što trebate je pronaći neke stabilne stepenice koje nisu jako prometne

 
 Marko Todorov / CROPIX

Čvrste i lijepo oblikovane noge te obla, ali zategnuta stražnjica mnogim su ženama na listi želja još od Nove godine.

Pola godine ste se mučili u teretani i konačno ste postigli zavidne rezultate, ali onda je došao godišnji... Strahujete li da ćete ispasti iz kondicije i da će vam se stražnjica i noge opustiti, što je pravi peh u ovim ljetnim danima kada prevladavaju kupaći kostimi i kratka odjeća.

Nema mjesta drami jer fitness treneri iz American Top Team Zagreb fitness centra ovog ljeta za čitatelje Jutarnjeg otkrivaju kako najefikasnije vježbati s alternativnim pomagalima, kada ste na godišnjem, daleko od teretane. Sve što trebate je pronaći neke stabilne stepenice koje nisu jako prometne i započeti kratki trening uz Anu Ljevar, 28-godišnju instruktoricu u poznatom zagrebačkom fitness centru u Heinzelovoj, koji vodi Miroslav Bračić.

- Ovim treningom također trošimo i dosta kalorija. Mišići nogu su velika mišićna skupina koja je samim time i veliki potrošač energije. Njihovom aktivacijom i radom trošimo puno više nego primjerice trbušnim mišićima. Bolje ćemo smršavjeti vježbajući noge i čučnjeve, nego radeći dnevno 500 trbušnjaka, što je vrlo česta zabluda - objašnjava Ana.

- Ove vježbe mogu se izvoditi samostalno ili u paru – dodaje trenerica Ana. Vježbe se izvode u tri do pet krugova, odmorite se minutu između svake vježbe, a između svakog kruga predahnite dvije minute.

- Intenzitet se može povećati ili smanjiti ovisno o tome jeste li početnik ili napredniji vježbač skraćivanjem ili produljivanjem duljine odmora za pola – objašnjava trenerica.

Ovo ljeto svaki petak donosimo vam set vježbi uz koje možete ostati fit gdje god se nalazili.

Vježbe i savjete trenerice Ane Ljevar, kroz fotografije s uputama i videozapise pratite svakog petka u Jutarnjem listu i na Jutarnji.hr.

1. ISKORAK

Krećemo jednom nogom u poziciju iskoraka, pritom se penjemo na stepenicu. Noga koja je u iskoraku mora biti punim stopalom na stepenici, pazeći da koljeno ne prijeđe razinu prstiju. "Penjemo se naizmjenično nogama u iskoraku, hodamo nazad i to ponovimo tri puta", savjetuje trenerica Ljevar

Marko Todorov / CROPIX

Marko Todorov / CROPIX

2. NASKOK + ČUČANJ

Iz blagog počučnja s rukama u zaklonu skočimo na stepenicu i amortiziramo čučnjem. "Kod svakog skoka na stepenici bi trebali biti punim stopalom", kaže Ljevar. Penjemo se skokovima i čučnjevima prema gore

Marko Todorov / CROPIX

Marko Todorov / CROPIX

3. BOČNI ISKORAK NA STEPENICU

Iz bočne pozicije penjemo se na stepenicu, pazeći da je postura tijela ravna i kukovi blago prema nazad. Kod svakog iskoraka radimo i polučučanj. "Vježbu sa svakom nogom ponovite 10 puta", govori trenerica Ana Ljevar

Marko Todorov / CROPIX

Marko Todorov / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:24