MIKAYLA NE ODUSTAJE

VIDEO: PLESAČICA S DOWNOVIM SINDROMOM NATJEČE SE ZA MISS AMERIKE Prvi put u američkoj povijesti natjecat će se djevojka s Downom

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.04.2017. u 00:00

March 30, 2017 - Arden Hills, MN, U.S.A - Mikayla Holmgren laughs while doing an interview with the media at Bethel University. ] LEILA NAVIDI • leila.navidi@startribune.com ....BACKGROUND INFORMATION: Mikayla Holmgren on the campus of Bethel University in Arden Hills on Thursday, March 30, 2017. 22-year-old Mikayla Holmgren will be the first woman with Down Syndrome to compete in the Miss Minnesota USA pageant, taking place this November. Holmgren, a first-year student at Bethel University, is a competitive dancer and says she wants the world to know that Down Syndrom doesn't define her., Image: 329924982, License: Rights-managed, Restrictions: * USA Tabloid Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
Profimedia, Zuma Press - Archives

Mikayla Holmgren

Postati Miss Amerike je san koji Mikayla Holmgren dijeli s tisućama drugih mladih djevojaka diljem SAD-a. I ona je, kao i mnoge druge cure prije nje, ušla prvo na natjecanje svoje države - Minnesote, što je prvi korak prema finalnoj, glamuroznoj ceremoniji.

Međutim, razlika između Mikayle i drugih djevojaka je u tome što ona ima Downov sindrom premda nju to ne zabrinjava, piše BBC.

‘Ljepota dolazi iznutra. Sretna sam i vesela, i to se vidi. Ljepota je unutra’, rekla je za lokalnu televiziju Fox9 nakon što je otkrila da će se natjecati za krunu Miss Minnesote Amerike.

Mikayla je studentica u gradu Marine on St Croix i prva je mlada žena s Downovim sindromom koja se natječe za Miss SAD-a. Na tisuće djevojaka u svakoj američkoj državi želi upasti u to prestižno natjecanje koje se uživo prenosi na nacionalnoj televiziji.

Denise Wallace, izvršna direktorica izbora za Miss Minnesote, opisala je 22-godišnju studenticu kao pionirku. Mikayla je toliko odlučna i probitačna da se zahvaljujući poduzetnosti i upornosti već godinama bavi plesom, govorila je pred Senatom i postala mentorica mlađim djevojkama.

Upravo se ova država našla i prošle godine u centru pažnje kad se Halima Aden, koje je prve godine života živjela u izbjegličkom kampu u Keniji, natjecala prekrivena hidžabom i burkinijem koji prekriva cijelo tijelo na izboru za Miss SAD-a.

 

Mikayla se nada da će ovim nastupom razbiti mnoge predrasude, a kaže da je neće obeshrabriti ni hodanje u visokim petama niti pokazivanje u kupaćem kostimu.

‘Želim da svi znaju da me Downov sindrom ne definira. S vašom pomoći mogu srušiti zidove’, napisala je na stranici na kojoj skuplja novce za troškove izbora ljepote.

Izbor za Miss Minnesote SAD-a održat će se u studenom ove godine u Burnsvilleu.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo