SEZONSKI POPUSTI

VODIČ ZA NAJISPLATIVIJE KRPICE TIJEKOM SNIŽENJA Osam savjeta: što se isplati ugrabiti sada, kada vam je napokon dostupno

 Ante Čizmić/CROPIX

Zara do 40 posto, Mango, Replay, Stradivarius, H&M, Pull and Bear, Massimo Dutti i Bershka do 50 posto... Naime, jučer je u popularnim dućanima, kao i online trgovinama najpoznatijih te Hrvatima i Hrvaticama omiljenih high street brendova počelo sezonsko sniženje. I trajat će maksimalno šezdeset dana.

Pravilnik o uvjetima i načinu provođenja sezonskog sniženja propisuje da se “redovna cijena i nova, snižena cijena iskazuju jasno, vidljivo i čitljivo”. Ako trgovac ne proda sve proizvode tijekom sniženja, može nastaviti s prodajom proizvoda po sniženoj cijeni sve do isteka zaliha, ali takvu prodaju ne smiju oglašavati kao sezonsko sniženje.

Hrvati su, doduše, već i prije Božića potrošili gotovo pola milijarde kuna više nego lani u isto vrijeme. Međutim, kad krenu sniženja, lako se pomamimo. Posebno bismo trebali pripaziti da ne kupujemo ono što nećemo nikada odjenuti i što će skupljati prašinu ili ležati na dnu ormara. Istražili smo što svjetski modni časopisi i portali savjetuju, u što valja uložiti ovih dana.

1. Sniženja su pravi trenutak za ugrabiti nešto što vam je inače nedostupno, a torba s potpisom, bez obzira nosite li je tijekom dana ili navečer, podići će svaku kombinaciju. Torbe su i inače vruća roba na sniženju pa ako već dugo “snimate” određenu, požurite.

2. Sada je izvrsno vrijeme za investiranje u lijepo sašivene hlače koje ćete nositi tijekom proljeća i ljeta. Primjerice, one sa širokim nogavicama.

3. Kad kupujete na rasprodaji, morate poznavati trenutnu situaciju u svojem ormaru, zato dobro upamtite sve što već imate, a možda ste zaboravili. Bilo bi dobro napraviti i popis onoga što vam treba.

4. Kupite neki bezvremenski komad. Primjerice, jednobojna košulja koja će se dobro uklopiti u vaš svakodnevni poslovni stil.

5. Kvalitetan šešir je iznenađujuće mudra investicija. Mnoge žene kažu da je savršen modni dodatak onih dana kad niste zadovoljni frizurom, a pritom ćete izgledati vrlo elegantno.

6. Kako se čini, trend golih ramena se nastavlja pa nije loše investirati u takav komad: neku bluzu ili haljinu.

7. Ne ignorirajte klasike. Ne možete pogriješiti s kaputom od vune ili kašmira u boji devine dlake. Ispod njega možete odjenuti i debelo pletivo a da se pritom ne osjećate glomazno.

8. Moda iz sedamdesetih godina još je prisutna, zato odaberite sandale s platformom od brušene kože koje pašu na sve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:27