SJETITE SE SAVJETA!

ZA VAŠU KOŽU NIJE POGUBNA NI PREHRANA NI ŠMINKA Stručnjaci otkrivaju nešto što stalno zaboravljamo, a ne bismo smjeli

 Getty Images

Ljudi koji imaju problema s aknama ili su ih imali u nekom životnom razdoblju, znaju koliko je taj problem teško rješiv i iznad svega iritantan.

Ako nemate savršenu kožu, sigurno ste nekad čuli ili pročitali da je uzrok najvjerojatnije u hormonima, masnoj koži, čokoladi, masnoj hrani, agrumima i još koječemu drugome, no gotovo nikad nije u pitanju samo jedan izvor. Zato ste se možda uvjerili da ni skupi kozmetički tretmani ne pomažu uvijek jer, dok se ne riješi uzrok, ne može se riješiti ni posljedica.

Stručnjaci podsjećaju da ne treba zaboraviti možda i najvažniju stvar koja se redovno preskače kad se dijele savjeti o njezi kože, a to je - jastučnica!

Potpuno uzaludno svaku večer perete lice, uklanjate šnimku, čistite kožu gelovima i tonicima, pijete puno vode i izbjegavate čokoladu ako imate istu jastučnicu danima ili duže od tjedan dana.

Obzirom da se u jastučnicama nakuplja jako puno masnoće s naše kose i kože te kojekakve druge prljavštine, jastučnicu bi, posebno oni koji imaju problema s aknama, trebali mijenjati svaka dva dana. Također, stručnjaci savjetuju da umjesto obične pamučne jastučnice odaberete svilenu ili satensku koje su puno nježnije.

‘Neke vrste akni izbijaju zbog kontakta kože s nekim materijalom ili predmetom. Kad jastučnica nije čista ili se ne mijenja redovno, već je puno prljavštine i masnoće s vaše kose, kože i okoline, onda se sve to prebacuje ponovno na vas. To vrlo lako može začepiti pore i uzorkovati mrlje’, rekao je dr. David E. Bank, dermatolog.

Naravno, neće svakome zbog prljave jastučnice izbiti akne po licu, no ako spadate u osjetljivu skupinu, onda je ovo svakako nešto što biste trebali imati na umu i svaki drugi dan staviti čistu jastučnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:34