SLUŽBENO JE

ZNANSTVENICI POTVRDILI: MUŠKARCI S BRADAMA SU PRIVLAČNIJI Žene ih smatraju muževnijima i zrelijima, a obrijane muškarce biraju samo za avanture

Jamie Dornan
 Stefanie Loos / REUTERS

Čini se da je vrijeme baby facea, mladog Roberta Redforda i njegovanog Brada Pitta iza nas jer ono što danas privlači žene je - muževnost i ozbiljnost, a čini se da smatraju kako su te osobine kod muškaraca s bradom dodatno izražene. Tako je barem pokazalo istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Evolutionary Biology.

Znanstvenici su, istražujući jesu li ženama privlačniji obrijani ili neobrijani muškarci, ispitali 8.520 žena. Pokazivali su im slike muškaraca s različitim dužinama brade i baš sve ispitanice su prednost dale muškarcima s bradom. Po njihovom mišljenju, djeluju muževnije i zrelije.

Iz tog razloga sve žene koje su sudjelovale u studiji prije će za dugu vezu odabrati muškarca s bradom. To ne znači da im obrijani muškarci nisu uopće privlačni, no u njima ne bude sigurnost pa će ih prije odabrati za kratke, prolazne veze.

Ovo je istraživanje potvrdilo i ovogodišnji odabir časopisa Glamour za njihovu već tradicionalnu listu najseksipilnijih muškaraca godine. Od deset slavnih muškaraca s popisa samo dvojica ne nose bradu - Matt Bomer i Tom Hiddleston koji su se našli na osmom i devetom mjestu. Prvo mjesto zauzeo je Jamie Dornan, a slijede Aidan Turner, Robert Pattinson, James McAvoy, Luke Evans, Chris Evans, Mike Colter i Joe Wicks, sve bradati ljepotani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:02