LJETO

NA KOPNU OSVJEŽILO, NA JADRANU PAKLENO VRUĆE Ljepotice na luftićima bježale s krcatih plaža

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.07.2016. u 13:23

Makarska, 030716. Kako raste temperatura tako je na plazama sve veca guzva pa se mnogi odluce potraziti malo mira plutajuci na luftmadracu ili pedalini dalje od vreve.
Na fotografiji: kupaci na luftmadracu pred makarskom plazom.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
CROPIX

Već u 8 ujutro temperatura mora diljem Jadrana kretala se između 24 i čak 27 Celzijevih stupnjeva. Najviša temperatura mora zabilježena je u Puli (27°C), dok je u Splitu bilo 25°C.

Kako je temperatura zraka rasla, tako je na plažama nastala sve veća gužva pa su se mnogi odlučili potražiti malo mira plutajući na luftmadracu ili pedalini dalje od vreve.

Na Jadranu vlada pravo ljeto. Većinom je sunčano, samo je mjestimice moguće malo kiše ili lokalni neverin, uglavnom u Dalmaciji. Na Jadranu puše slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a na sjevernom dijelu, potkraj dana i na srednjem Jadranu očekuje se, umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 27 i 32 °C.

U isto vrijeme u unutrašnjosti vrijeme je promjenljivo oblačno, ponegdje još s kišom i grmljavinom, a najviša dnevna temperatura iznosi 20 do 25, u istočnoj Slavoniji do 28 °C.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo