KANADSKI 'BLING RING'

'NAJSEKSI MANEKENKA NA SVIJETU' DOBILA I ZATVORSKU KAZNU I UGOVOR ZA MODELIRANJE 21-godišnjakinja međutim ne smije zarađivati na onome po čemu je poznata

 Stéphanie Beaudoin/Facebook

Kada je prije dvije godine u Quebecu uhićena tinejdžerska banda pljačkaša na čijem je čelu bila Stéphanie Beaudoin, Beaudoin nije mogla niti slutiti da će zahvaljujući tome postati manekenka.

Podsjećamo, 21-godišnja Kanađanka postala je viralni hit kada je uhićena zbog orkestriranja najmanje 39 provala i krađe 80 tisuća dolara robe. Ubrzo nakon uhićenja njezine su se fotografije pojavile na internetu, a oni koji su ih vidjeli uglavnom su se fokusirali na njezin izgled pa je ubrzo proglašena 'najzgodnijom lopovkinjom na planetu', prenosi Vice.

Beaudoin je zbog tih zločina ovaj tjedan osuđena na 90 dana u zatvoru - kaznu koju će izvršavati vikendima. 'Mogla sam ovo sve raditi kada sam imala 15 godina', rekla je Beaudoin za Vice. 'Mislim, mogla sam to i ne napraviti, ali napravila sam to. No, da moram birati, napravila bi to kao maloljetnica', dodala je Beaudoin, referirajući se na svoje suučesnike čiji su identiteti zbog dobi (11, 13 i 17) ostali zaštićeni, a čijim se slučajevima bavi sud za maloljetnike.

Beaudoin je nekoliko tjedana prije uhićenja naslutila da bi je policija mogla otkriti kada su zaustavili njezinog dečka koji je jednog dana posudio njezin automobil. Internetska senzacija je rođena kada je njezino ime došlo do novinara prije nego što je neke od svojih izazovnijih fotografija uspjela obrisati sa svojeg Facebook profila. 'Zamolila sam policajca da se preko njegovog mobitela ulogiram na svoj Facebook i obrišem fotografije, no nije mi to dopušteno i tako se priča razvila', rekla je Beaudoin.

Prije uhićenja Beaudoin je povremeno radila kao manekenka, no kako sama kaže, 'to nije bilo ništa ozbiljno'. Međutim, kada su njezine fotografije počele kružiti vijestima i internetom, tvrtka 'B Models Management' ju je regrutirala te se prošle godine na ljeto pojavila na naslovnici časopisa 'Summum'.









Manekenstvo joj je unatoč kazni dopušteno, no ne smije u komercijalne svrhe promovirati svoju ilegalnu aktivnost zbog koje je završila u zatvoru. Sudac joj je čak štoviše sugerirao da se ne bavi manekenstvom jer bi mogla imati problema s kontroliranjem imidža u javnosti. 'Mislim da je to ok uvjet. Imam ugovor kao Stéphanie Beaudoin, to znači da mogu raditi i kao manekenka za proizvode za kožu. Nigdje ne mora pisati da sam 'kriminalka' Stephanie', dodala je Beaudoin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:04