PRIŽELJKUJETE DIJETE?

BACITE SE NA POSAO Stručnjaci kažu: Želite li ostati trudni, danas je taj dan!

 Profimedia, Wavebreak

2. siječnja je i službeno proglašen Danom začeća djece kad milijuni parova pokušavaju ostati trudni. Prema studiji, najviše parova se upušta u seksualni odnos s izričitim ciljem dobivanja podmlatka baš 2. siječnja u 10:36 navečer. Sukladno tome, ustanovljeno je i da je najviše djece rođeno 26. rujna, što je 38 tjedana nakon današnjeg dana, odnosno prosječno trajanje trudnoće.

Stručnjaci kažu da popularnost 2. siječnja leži u podsvjesnoj želji parova da im dijete bude rođeno u rujnu te time i najstarije u razredu, zatim u želji da provedu zajedno još neko vrijeme prije povratka na posao i seksa kojim bi ublažili novogodišnji mamurluk. Sve to zajedno znači da će više od 60 posto parova koji žele dobiti dijete, voditi ljubav baš 2. siječnja.

Siobah Freegard, voditeljica na Channel Mum, kaže kako začeće ne ide uvijek glatko pa će ljudi koji već dugo žele postati roditelji, pokušati što god samo da bi dobili dijete.

'Iako nema puno znanstvenih istraživanja koja bi to potvrdila, mnogi roditelji kažu kako im je pošlo za rukom zatrudnjeti baš na današnji datum. Dok god vam je zabavno, nema razloga zašto ne probati', kaže Freegard.

Istraživanje s Channel Mum kaže kako je 71 posto parova spremno iskušati neku nekonvencionalnu metodu kako bi zatrudnjeli. Među neobičnim metodama se našlo i vođenje ljubavi u čarapama, konzumiranje prženih krumpirića nakon seksa, pa čak i nošenje smrznutih gaća. Mnoge mame rekle su i kako su zatrudnjele nakon što su jele puno tamne čokolade i pile sok od ananasa, a nekima je uspjelo zatrudnjeti nakon što su nekoliko noći proveli u potpunom mraku pri čemu su isključili baš sve elektroničke uređaje pa i wi-fi.

Neke žene kažu i kako im je prilikom začeća pomoglo izbjegavanje orgazama tjedan dana, te podizanje nogu visoko u zrak nakon snošaja. Jedan od dvadeset parova kune se da im je pošlo za rukom zatrudnjeti nakon što su spavali u zelenoj posteljini jer je to, vjeruju, boja plodnosti. Neki su u želji da dobiju dijete probušili i nos s lijeve strane jer je to recept koji predlaže ajurvedska medicina. Drugi, pak, parovi predlažu obrnutu psihologiju, odnosno pretvarati se da uopće ne želite dijete. Ima i onih koji kažu kako su ostali trudni nakon što su se odrekli svog alkohola tijekom siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:28