PROMOCIJA BRAKA

FOTO: U SARAJEVU ODRŽANO NAJMASOVNIJE VJENČANJE PO MUSLIMANSKIM OBREDIMA U EUROPI Čak 60 parova zavjetovalo se na vječnu ljubav

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.07.2018. u 10:39

 • REUTERS/Dado Ruvić

   

  Šezdeset parova iz BiH sudjelovalo je u četvrtak u Sarajevu u događaju kojega organizatori opisuju kao jedinstveno i najmasovnije vjenčanje po muslimanskim obredima obavljeno ikada u Europi, a novopečeni supružnici za sudjelovanje u ovom događaju dobili su i posebne novčane darove koje su osigurali donatori iz inozemstva.

  Pred sarajevskom Istikal džamijom smještenoj u naselju Otoka, jednoj od brojnih monumentalnih islamskih bogomolja koje su niknule nakon rata zahvaljujući financijerima iz islamskih zemalja - u ovom slučaju iz Malezije - na otvorenom su se okupili članovi obitelji i mladenci odjeveni u istoobraznu odjeću koja im je također darovana.

  Iz Islamske zajednice Bosne i Hercegovine koja je bila organizator istaknuli su kako im je prvenstveni cilj bio promovirati vrijednosti braka.

  Pogledajte u galeriji kako je to izgledalo:

   

  "Ovim činom želimo promovirati brak i obitelj kao temelj zdravog društva", kazao je obraćajući se uzvanicima u ime IZ u BiH Resul Avdić.

  Istaknuo je kako ovakav događaj, iako izgleda neobično, zapravo nije novina jer su kolektivna vjenčana i kroz povijest njegovana u tradiciji Bošnjaka-muslimana.

  Donatori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za svaki su vjenčani par osigurali novčanu potporu od 500 konvertibilnih maraka (250 eura), a te poklone uz čestitke im je uručio sarajevski gradonačelnik Abdulah Skaka (SDA).

  Izdvajamo