DIRLJIVI PROJEKT

FOTO, VIDEO: TEŠKO BOLESNU DJECU TRANSFORMIRAO U SUPERHEROJE Fotograf poklonio supermoći hrabrim mališanima i vratio im osmijeh na lice

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 30.07.2018. u 23:10

 • Screenshot Facebook / Profimedia

   

  Fotograf i digitalni umjetnik Josh Rossi okupio je šestero djece, koja boluju od teških bolesti i kojima je život ugrožen, te ih fotografirao kao članove Lige pravde (Justice League).

  Rossi je sa suprugom Roxanom pokrenuo projekt kojim su šestero teško bolesne djece transformirali u superheroje. Ideju su dobili kad je iz zezancije svoju kćer Nellee, koja se za Noć vještica maskirala u Wonder Woman, fotografirao, a potom digitalno dodao dramatičnu pozadinu.

  Počeli su im se javljati roditelji bolesne djece hvaleći njegovu ideju i govoreći da su sva djeca superheroji. Tako su Josh i Roxana odlučili stvoriti posebne uspomene djeci i njihovim obiteljima, koji se bore s teškim dijagnozama.

   

  Preko obitelji i poznatih pronašli su bolesnu djecu koja su mogla sudjelovati u projektu. Njihove su slabosti pretvorili u prednosti pa je primjerice devetogodišnjak s bolesti srca koja mu ugrožava život, postao Superman.

  Profimedia, Media Drum World

  Josh Rossi s Batmanom i Supermanom

   

  Svako je dijete odabralo omiljenog člana Lige pravde.

  Devetogodišnji Teagan pozirao je u odijelu Supermana. Teagan je snažan, no hrabro se bori s bolešću srca koja zapravo na njemu nije vidljiva.

  Profimedia, Media Drum World

  Teagan (9) kao Superman

   

  Osmogodišnji Zaiden bori se s ADHD-om i obožava trčati. Zato je on postao Flash.

  Profimedia, Media Drum World

  Zaiden (8) kao Flash

   

  Četverogodišnja Sophie postala je Wonder Woman. Ona se pak hrabro bori protiv rabdomiosarkoma, rijetkog oblika raka koji može nastati iz gotovo svake vrste mišićnog tkiva, na bilo kojem mjestu.

  Profimedia, Media Drum World

  Sophie (4) kao Wonder Woman

   

  Petogodišnji Kaiden rodio se s omfalokelom, stanjem uslijed kojeg se trbušni organi razvijaju van tijela. Da bi mu spasili život, liječnici su mu amputirali obje noge. On je postao Cyborg.

  Profimedia, Media Drum World

  Kaiden (5) kao Cyborg

   

  Petogodišnji Simon boluje od neuroblastoma i bori se protiv raka poput Batmana.

  Profimedia, Media Drum World

  Simon (5) kao Batman

   

  Dvogodišnja Mataese bori se s rijetkim oblikom leukemije i pozirala je kao Aquaman.

  Profimedia, Media Drum World

  Mataese (2) kao Aquaman

   

  Rossi i supruga htjeli su kod svakog djeteta naglasiti snagu i moć, te ‘slabosti pretvoriti u prednosti’. Nakon ovog projekta osmislili su novi - seriju fotografija zlostavljane djece u ulogama superheroja.

  Izdvajamo