RODITELJSKA LJUBAV

FOTOGRAFIJA IZAZVALA NEVIĐENU BURU 'Sve je to divno, ali to ne biste trebali raditi'

 Instagram

Victoria Beckham je prije dva dana na Instagramu objavila fotografiju na kojoj svoju kćer Harper ljubi u usta i pritom joj čestita rođendan. Slika je prikupila više od pola milijuna lajkova, no i čitav niz negativnih komentara.

Zašto? Ne zbog neočala, izgleda ili nečeg sličnog, već zbog toga što je petogodišnju kćer poljubila u usne.

Premda su mnogi u komentarima napisali kako je slika prekrasna i kako prikazuje ljubav između majke i kćeri, velik broj fanova britanske dizajnerice nije se složio s tim.

Happy Birthday baby girl We all love you so much X @davidbeckham @brooklynbeckham kisses from mummy X

A photo posted by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

‘Ovo je lijepo, ali ne biste trebali djecu ljubiti u usta. Ne želim biti grub, ali to je istina’, napisao je jedan komnetator dok je jedna žena dodala: ‘Ne volim svoju djecu ljubiti u usne. Ali to je moja stvar.’

Osim što izražavaju kritiku u mnogim je komentarima bila jasno izražena i neugoda tim činom, ali i zgražanje.

Stručnjakinja za bonton i lijepo ponašanje Liz Brewer rekla je za BBC da, premda smatra da je ljubljenje sina ili kćeri u usne neobično, ipak bi to trebao biti odabir roditelja. Na njima treba biti odluka smatraju li to primjerenim ili ne.

‘Osim supružnike, članove obitelji se ne ljubi u usta. Što se djece tiče, ne smatram da je to neka osobito dobra navika, ali radi se o njezinom djetetu i ona ima slobodu napraviti što god smatra najboljim. Meni to ne bi bilo ugodno kao ni većini roditelja, no ako ona to smatra prikladnim, onda je tako. Ne bih rekla da to postavlja jako dobar primjer drugima’, rekla je Brewer.

Ovo nije prvi put da se oko teme poljubaca u usta podiže prašina i stvara kontroverza.

O vrlo sličnom primjeru pisali smo i nedavno kad je majka objavila na Facebooku sliku supruga koji sjedi pod tušem, a u naručju drži golog sina koji više nije beba. Fotografija je izazvala i pozitivne i negativne komentare, a ovi potonji išli su toliko daleko da su spominjali i pedofiliju. Majka, bijesna zbog komentara, ali i zbog činjenice da je Facebook zabranio fotografiju, objasnila je da je sin bio teško bolestan i imao visoku temperaturu pa ga je otac zato odveo pod tuš i ostao s njim, tješeći ga.

Naravno, ispod fotografije Victorije Beckham također ima niz pozitivnih komentara, a jedna je korisnica napisala: ‘Prekrasno. Ne mogu vjerovati kako neki mogu biti negativni. Moja mama je mene uvijek ljubila u usta i ja ću ljubiti svoju kćer.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:44