ŠKOLSKE TORBE

Kako odabrati najbolju torbu i što bezbolnije pripremiti sve za novi početak nastave?

Violetta ili Elsa, Doktorica Pliško ili Moj mali Poni? S druge strane u ringu Real Madrid ili Barcelona, Star Wars ili Spiderman?
 CROPIX

Ovih dana naši klinci donose vrlo važne odluke. Kakvu će školsku torbu izabrati ove godine? Naravno, nije to lagan odabir, jer mora se svidjeti njima, ali i njihovim prijateljima. I dok djeci dopuštamo da biraju vanjski izgled torbe, roditelji moraju voditi računa o njihovu zdravlju.

Jasno je da govorimo o djeci u razvoju te da svako preopterećenje njihove kralježnice nije dobro. Tako da kod kupnje torbe moramo voditi brigu o težini same torbe, ali i uračunavati težinu knjiga i pribora koje će nositi u njoj.

Dakle, prilikom odabira definitivno treba obratiti pozornost da naramenice budu dovoljno široke kako se ne bi utisnule u ramena, ali ne preširoke da ne bi pritiskale pazušne jame i na taj način sprečavale uredan krvni protok kroz velike krvne žile koje prolaze ramenima i nadlakticom.

Veličina i oblik torbe treba biti takav da torba ne "sjedi" na debelom mesu djeteta i da ih pri hodu ne udara po leđima.

Više o temi pročitajte u tiskanom izdanju Like! uz Jutarnji list u četvrtak 30.8.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:44