NEUGODNO ISKUSTVO

MAJKA POBJESNILA NAKON ŠTO SE SVEKRVA UŠULJALA U BOLNICU I PRVA UZELA NJEZINO DIJETE 'Nitko me nije ništa pitao i jako sam ljuta zbog toga!'

 Profimedia, Caia Image

Porođaj može biti uistinu naporan i bolan. No, gotovo sve majke će vam reći da sav taj napor zaborave u trenutku kada prvi puta u naručje uzmu svoje dijete.

Držanje djeteta je odličan način za zbližavanje s najnovijim članom obitelji. Dodir kožom o kožu kod djeteta i majke potaknut će lučenje hormona ugode oksitocina, a beba će osjetiti mamin miris i otkucaje srca.

Zamislite da vam taj predivni trenutak netko oduzme.

Naravno, u određenim situacijama majka i dijete ne mogu odmah iskusiti taj trenutak bliskosti. Istraživanja su pokazala da u tim situacijama očevi mogu odigrati ključnu ulogu.

No, kako biste se osjećali da neki drugi član obitelji bez vašeg dopuštenja uskoči i prvi u naručje uzme vaše dijete?

The Independent piše da se upravo to dogodilo jednoj majci iz Velike Britanije. Na portalu Mumsnet, vodećem britanskom online izvoru za savjete o roditeljstvu, žena je opisala svoje nevjerojatno iskustvo.

Nakon teškog porođaja koji je na kraju završio carskim rezom, ženin je suprug nazvao svoju majku kako bi im pružila potporu. No, budući da je tada radila u bolnici gdje je supruga njegovog sina rodila, muškarčeva je majka uspjela ući u prostor predviđen za oporavak djeteta nakon porođaja bez dopuštenja majke.

"Nitko me nije pitao je li u redu da ona tamo ulazi, a zato što sam još uvijek bila u rađaonici gdje su me šivali, ona je moje dijete uzela u naručje prije mene. Jako sam ljuta zbog toga", napisala je žena.

Žena je, naime, prije samog porođaja rekla da nije htjela da je itko posjećuje 24 sata nakon porođaja kako bi se ona i njezino dijete mogli zbližiti. Nova se majka naljutila i na svog muža i na osoblje bolnice kada je doznala da je njezina svekrva držala njezino dijete prije nje.

Druge su žene i majke odmah ponudile riječi utjehe i suosjećanja. "Ja bih poludjela. Kakva uvreda", rekla je jedna osoba.

"Potpuno je opravdano što se osjećaš ljutito i povrijeđeno. Također, opravdano je što misliš da te muž iznevjerio i nije podržao kad je trebalo", dodala je druga.

Neki korisnici su, međutim, rekli da misle da svekrva vjerojatno nije mislila ništa loše već da je samo htjela pomoći djetetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:35