OMILJENI NAPITAK

MOŽDA BEZ NJE NE MOŽETE ZAPOČETI DAN, ALI JESTE LI SVJESNI ČEMU JOŠ KORISTI Donosimo nekoliko trikova kako iskoristiti i posljednje zrno kave

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.04.2017. u 00:00

Cup of black coffee and roasted coffee beans on sack textile, Image: 326864026, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak
Profimedia, Wavebreak

Mnogi ne mogu zamisliti početak dana bez kave, no svejedno je rijetko kome palo na pamet da se taj crni napitak može iskoristiti i u druge svrhe, a ne samo za razbuđivanje.

Povodom Tjedna kave u SAD-u trgovački lanac koji prodaje električne aparate, pa tako i one za kavu, objavio je šaku trikova s kojima ćete kavu iskoristiti do zadnjeg zrna, prenose britanski mediji. Osim što će vas razbuditi, dati energiju i utažiti želju za slatkim, evo još nekoliko primjera kako iskoristiti kavu...

Prirodno gnojivo

Iskorištenu kavu, odnosno njezin talog slobodno raspršite u manjim količinama po zemlji u teglama, bilo da uzgajate cvijeće ili neke druge biljke, kava će odbiti štetočine. Osim toga, nahranit će zemlju i biljku koju uzgajate.

Ledene kocke od kave

Volite li hladnu kavu, odnosno ice coffee, onda će vam svidjeti i ovaj trik. Smrznete li ledenu kavu poput kockica leda, okus ledene kave trajat će puno duže.

Umjesto šećera…

Ako ste odlučili držati se zdrave prehrane i između ostalog odreći se šećera, a nikako se ne možete odreći kave, uspite u šalicu malo cimeta. Dat će kavi jedinstven, slatkast okus, a izbjeći ćete slatkog neprijatelja.

Poticaj za vježbu

Koristite li usluge teretane redovno, ili svakodnevno vježbate na neki drugi način, slobodno dodajte žličicu proteinskog napitka u prahu jutarnjoj kavi. Može vam poslužiti i umjesto mlijeka, a svakako će vam dati ekstra energije.

Prirodni osvježivač zraka

Nakon što popijete kavu, talog stavite u jednu posudicu i smjestite je u frižider. Primijetit ćete da je upila sve neugodne mirise koji su se možda nakupili s vremenom.

Prirodni piling

Mljevena zrnca kave možete dodati nekoj vrsti ulja, primjerice kokosovom i napraviti tako piling za lice i tijelo. Takvu mješavinu nanosite kao što to uobičajeno činite i isperite toplom vodom.

I za kraj, ako se dogodi da ujutro nemate mljevene kave, zrnca možete zgnječiti u mužaru i skuhati kavu. A želite li se riješiti tamnih mrlja od kave na šalici, samo je istrljajte sodom bikarbonom i vodom.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo