Najbolje igračke za dugo i zabavno ljeto!

Ljeto je tu i vrijeme je za igru na otvorenom! I dok mi odrasli sanjamo o bezbrižnom izležavanju na plaži, klinci rade i žele sve osim toga pa obično već nakon prvih par sati godišnjeg odmora čujemo nešto poput: „Mama, meni je dosadno“. Bez obzira je li riječ o odlasku na godišnji ili zabavi kod kuće, roditelji dobro znaju koliko energije i truda treba uložiti u osmišljavanje aktivnosti za djecu koje se neće svesti samo na gledanje crtića ili igranje igrica.

Ljetni mjeseci su dugi, nažalost predugi da bi ih proveli na godišnjem, a klinci su slobodni i bez uobičajenih obaveza pa vjerujemo da im želite upotpuniti vrijeme zabavnim aktivnostima koje će im omogućiti uživanje u prekrasnom vremenu i održat ih aktivnima te istovremeno osigurati da vam budu na oku.

Pripremili smo nekoliko fora prijedloga ljetnih aktivnosti za djecu u kojima možete i sami sudjelovati i koje uz par praktičnih rekvizita već danas možete organizirati u svom dvorištu ili vrtu, a imamo i nekoliko prijedloga koji će razbiti dosadu i onda kada se mora ostati kod kuće.

Najzabavnije igračke za plažu

Boravak na plaži s djecom može biti priličan izazov, često im zna biti dosadno a osim obilja sunca i mora, djeci treba osigurati i isplanirati aktivnosti koje će ih zabaviti i zaokupiti im pažnju. Za mališane koji ne znaju plivati dobar izbor su zanimljive igračke s kojima se mogu igrati na plaži, poput pribora za izradu pješčanog dvorca, raznih setova lopatica i kantica.

Za one malo starije koji znaju plivati i vole biti u moru razveselit će luftići na napuhavanje različitih oblika, loptice s kojima se mogu dodavati u moru, a ako baš vole plivati obavezno im nabavite masku i peraje i zajedno se upustite u avanturu istraživanja morskih dubina. Kad je riječ o zabavi na plaži, klincima će biti najdraže da izaberete aktivnosti u kojima možete zajedno sudjelovati pa razmislite i o vožnji kajakom ili zajedničkom veslanju na SUP-u.

Igračke za vrt

Kada je riječ o dječjim igrama i igralištima za vrt, imate gotovo neograničen izbor zabavnih aktivnosti i rekvizita koji će vam u tome pomoći. Od klasičnih vrtnih igrački poput kućica i šatora, ljuljački, tobogana i trampolina do pješčanika i genijalnih oblika zmajeva koje možete puštati kada to dopuste vremenske prilike.

Super izbor su i igre u kojima možete zajedno uživati poput frizbija, setova za kuglanje ili boćanje, setova za badminton, nogometnih i košarkaških lopti i stalaka za koš/gol.

Igra kod kuće

Ponekad i u ljetnim danima poželimo preskočiti odlazak na plažu ili u prirodu i ostati kod kuće. Nema razloga da barem dio tog vremena ne provedemo u zabavnim aktivnostima s djecom. Možete odabrati najdražu društvenu igru, pozvati obitelji ili prijatelje i zabaviti se u zajedničkom igranju i nadmetanju.

Djeca, ali i većina odraslih koje poznajemo uživat će i u slaganju Lego kockica. Izaberite neki novi Lego set ili skupite stare kockice, zaboravite na uputstva i pustite mašti na volju. Lego kocke su super način da zabavite i klince različitih uzrasta, zanimljivi setovi i teme donijet će vam sate i sate zajedničke uživancije.

Zabava na kotačima

Lijepo vrijeme ima magnetsku privlačnost pa ne treba čuditi da djeca žele svo svoje vrijeme provesti na otvorenom. Neke od najzabavnijih aktivnosti koje mogu raditi na otvorenom podrazumijevaju jedan, dva ili više kotača. Mislimo naravno na dječje bicikle i druga dječja vozila poput guralica, tricikala, vozila s pedalama ili vozila na akumulator.

Provesti slobodno vrijeme na kotačima ispunjenje je svakog dječjeg sna. Od prvog skatea ili romobila do sati zabave provedenih na rolama ili koturaljkama ovo je definitivno odličan način na koji se djeca mogu zabaviti i potrošiti onaj vječni višak energije koje imaju. Osim toga, u ovim aktivnostima može uživati i cijela obitelj, nemojte se ograničavati, upustite se u zajedničku vožnju po obližnjem parku ili umjesto automobilom na plažu dođite biciklom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:36