SUKOB GENERACIJA

'NE PLAĆA STANARINU, NE POMAŽE PO KUĆI, NE RADI NIŠTA, A IMA 30 GODINA' Očajni roditelji tužili vlastitog sina koji se ne želi osamostaliti

kuća obitelji Rotondo
 Google Maps

Roditelji 30-godišnjeg muškarca pribjegli su drastičnim mjerama kako bi natjerali svog sina da se napokon iseli iz njihove kuće u američkoj saveznoj državi New York. Oni su ga, naime, tužili, javlja BBC.

Na sudu je tako rečeno da tuženi Michael Rotondo ne plaća stanarinu niti pomaže oko kućanskih poslova, a odbio je čak i ponudu roditelja da mu financijski pomognu oko osamostaljenja.

Iako su mu uručili već pet obavijesti o iseljenju, Christina i Mark Rotondo kažu kako njihov sin i dalje ne želi otići iz roditeljskog doma.

S druge strane, Michael tvrdi da, pravno gledajući, nije primio dovoljno obavijesti o iseljenju koje bi ga doista primorale da nađe drugi dom.

Neobičnim slučajem obitelji Rotondo bavi se Vrhovni sud okruga Onondaga u blizini Syracusea u državi New York i to nakon što su roditelji više mjeseci neuspješno nagovarali sina da ode.

Odvjetnik roditelja Anthony Adorante kaže kako njegovi klijenti više ne znaju što bi poduzeli kako bi nagovorili Michaela da se odseli.

- Odlučili smo da moraš odmah napustiti kuću, stoji u prvom pismu od 2. veljače.

Nakon što je Michael ignorirao pismo, roditelji su mu poslali službeni dopis o iseljenju koji je sročio njihov odvjetnik.

- Izbacujemo te iz kuće, stoji u dopisu od 13. veljače.

- Pokrenut ćemo pravni postupak ako ne iseliš do 15. veljače, dodaje se.

Roditelji su nakon toga ponudili sinu 1.100 dolara kao pomoć u pronalaženju stana kao i nekoliko oštrih komentara na njegovo ponašanje.

- Postoje poslovi čak i za ljude poput tebe bez imalo radnog iskustva. Nađi posao – moraš raditi!, napisali su mu roditelji.

No, 30. ožujka postalo je jasno da njihov sin nema nikakvu namjeru otići. U travnju su se roditelji odlučili obratiti okružnom sudu da tako pokušaju natjerati sina da ode, ali tamo su im rekli da će se ipak trebati obratiti Vrhovnom sudu s obzirom da se radi o članu obitelji, što su ovi i učinili. Sin Michael je tužbu svojih roditelja nazvao odmazdom i zamolio sud da odbaci čitav slučaj.

Novo ročište zakazano je za kraj mjeseca svibnja, tek nekoliko tjedana prije Michaelovog 31. rođendana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:12