UKLJUČITE SE I VI!

Nekolicina Osječana trčat će i biciklirati do Dubrovnika za pomoć liječenju bolesne djece

 Facebook

Nekolicina Osječana, dvojica biciklista, dvojica trkača i dvojica vozača, uključilo se humanitarnu akciju Lege za djecu superjunake.

‘U utorak predvečer, 28. lipnja, negdje oko 18 sati krenut će iz Osijeka na put prema Dubrovniku, put dug tisuću kilometara. Dvojica će biciklista u manje od tri dana izvoziti više od tisuću kilometara, a dvojica će trkača trčeći kroz gradove istrčati više od sto kilometara.

Osijek-Virovitica-Bjelovar-Zagreb-Karlovac-Delnice-Crikvenica-Karlobag-Zadar-Šibenik-Split-Makarska-Ploče-Dubrovnik.

Dolazak u Dubrovnik planiran je u večernjim satima u četvrtak, 30. lipnja.

Tri dana i tri noći bez spavanja uz kratke stanke za odmor.

Cilj je ove akcije prikupiti sredstva za nabavu opreme potrebne za liječenje djece.

Uskoro će biti objavljen i broj žiro računa za donacije, a sve novosti vezane za ovu akciju možete pratiti na ovoj stranici’, napisali su na stranici akcije na Facebooku.

Šestorku čine Ivica Lenard i Igor Toman (biciklisti), Dražen Ćućić i Dragan Maloševac (maratonci), te Darko Zec i Igor Berecki (vozači, ilustratori, podrška i ostalo). Trčat će i biciklirati tijekom neprekidna 72 sata tijekom kojih nisu predviđena noćenja ni odmori osim kratkih zaustavljanja radi obroka i fizioloških potreba.

Kao što su napisali, cilj im je tijekom tri dana upregnuti svoje snage do maksimuma i time animirati što više donatora i sponzora kako bi se prikupila sredstva za kupnju medicinskih aparata za praćenje i liječenje bolesne djece.

Građani i tvrtke moći će donirati simbolične iznose od kojih bi se nabavili i donirali medicinski aparati u korist bolesne djece. Akcija se provodi u organizaciji osječke Udruge Hrvatski dragovoljac, a održava u okviru inicijative Veliki za male kroz koju su do sada održane brojne akcije i inicijative.

Sudionici akcije pozivaju i sve one koji su zainteresirani priključiti se donacijama, uplatama, kao i vožnjom bicikla ili trčanjem tijekom prolaska kroz njihove gradove.

Osim lokalne podrške, u organizaciju trodnevnog sportsko-humanitarnog podviga uključili su se sponzori i donatori koji su osigurali uvjete za njeno provođenje, a svoje pokroviteljstvo i podršku najavili su Grad Osijek i Hrvatska liječnička komora, a u dogovoru su i pokroviteljstva gradonačelnika gradova kroz koje ruta prolazi.

Sve informacije pratite na stranici na Facebooku Lege za djecu superjunake, a planiran je i blog kojim će trodnevni tijek akcije biti praćen uživo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:33