MALO SU PRIČEKALI

NEVJEROJATNA PRIČA: MEĐU NJIMA JE RAZLIKA PET GODINA, ALI IPAK SU BLIZANCI! Brat i sestra začeti su istovremeno, a rodili su se s pet godina razlike

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 26.04.2018. u 10:45

 • Profimedia, Barcroft Media

  Jake i Esme Seddon

   

  Osim očite razlike u godinama kad pogledate fotografije ove preslatke djece, nije teško zaključiti da se radi o bratu i sestri. Međutim, vjerojatno nitko iz fotografija ne može zaključiti da su Jake i Esme Seddon zapravo blizanci, unatoč činjenici što su rođeni u razmaku od pet godina!

  Začeti su istovremeno procesom umjetne oplodnje, no Jake se rodio u travnju 2012., a njegova sestra je ostala ‘smrznuta’ još pet godina.

  Njihova majka Claire (36) kaže: ‘Teoretski su blizanci jer su začeti u isto vrijeme. Kad se Esme rodila, Jake je bio oduševljen. Dugo je čekao da je upozna.’

  Claire i suprug Ben (40) već su imali kćer Emily, danas desetogodišnjakinju. Kad je imala dvije godine, par je htio i drugo dijete, no dvije su godine bezuspješno pokušavali. Testovi su pokazali da je Claire razvila ciste na jajnicima i liječnici su kao jedinu mogućnost predložili umjetnu oplodnju.

  Profimedia, Barcroft Media

  Obitelj Seddon

   

  Par se tako 2011. iz Boltona gdje žive, uputio u kliniku u Manchesteru. Iz tog je ciklusa oplodnje nastalo osam embrija. Jedan su vratili u maternicu, a preostalih sedam su smrznuli. Tretman je bio uspješan i rodio se Jake, težak gotovo pet kilograma.

  Seddonovi su odlučili pričekati nekoliko godina pa ondap okušati dobiti i treće dijete. ‘Život je jednostavno prohujao. Htjeli smo uživati s Jakeom i biti prisutni u svakom trenutku njegova odrastanja, ali prije nego što smo se okrenuli, prošlo je pet godina. Kontaktirala nas je klinika i pitali nas što želimo s preostalim smrznutim embrijima. Odlučili smo da želimo još jedan pokušaj’, kaže Claire.

  Profimedia, Barcroft Media

  Jake i Esme Seddon

   

  I taj proces umjetne oplodnje bio je uspješan i Esme se rodila u veljači prošle godine sa 4,5 kilograma, piše Daily Mail.

  ‘Jake obožava svoju mlađu sestru. I jako je dobar s njom. Nije ni čudo, dugo su čekali da se upoznaju’, priča Claire.

  Profimedia, Barcroft Media

  Claire i Ben Seddon

   

  Izdvajamo