NEOČEKIVANA MAJKA

'OVO JE APSOLUTNO ČUDO!' Doktori ostali u šoku kad su im dovezli tinejdžericu u komi: 'Trbuh joj je najednom iskočio i rodila je bebu!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.02.2019. u 23:45

Newborn baby lying in bed, Image: 138482681, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak
Profimedia, Wavebreak

Ilustracija

 

Britanska tinejdžerica Ebony Stevenson (18) nije znala što joj se događa kad je krajem prošle godine otišla u bolnicu. Nije se osjećala dobro, boljela ju je glava, a njezino tijelo potreslo je nekoliko silovitih napada.

Netom po dolasku u bolnicu pala je u komu, a liječnici su ustanovili da je zapravo - trudna, piše BBC.

Razlog zašto Ebony, ili bilo tko drugi, do tog trenutka nije posumnjao da bi mogla nositi dijete je rijetko medicinsko stanje poznato kao uterus didelphys. To znači da Ebony ima dvije maternice, a u jednoj od njih rasla je beba. No, kako je ta maternica bila okrenuta prema njezinim leđima, nitko nije primijetio da je trudna. Zbog druge je maternice imala redovitu menstruaciju koja ni jednom nije izostala, a nije ni dobila očekivani trudnički trbuh.

Gospođica Stevenson, po struci fizioterapeutkinja, probudila se nakon četiri dana u komi, a dočekala ju je 3,5 kilograma teška kćerkica koju je kasnije nazvala Elodie.

Malo bi bilo reći da su je osjećaji preplavili, kazala je Stevenson za BBC.

- Trenutak kad sam upoznala svoju bebu bio je nadrealan, kao neko izvantjelesno iskustvo. Prvo sam se bojala da se neću povezati s njom jer se nisam spremala na trudnoću, ali sad mislim da je ona nevjerojatna - rekla je mlada majka. 

- Ovo je apsolutno čudo. Ne bih je mijenjala ni za što na svijetu!

Kad su doktori u bolnici shvatili da je trudna, odmah su rekli njezinoj majci da moraju poroditi dijete hitnim carskim rezom. Upravo je majka bila ta koja je nazvala Hitnu pomoć nakon što je pronašla kćer kako se usred napada trese na podu kupaonice.

- Kad su mi rekli da je trudna, uvjeravala sam ih da to nije moguće. No, na moje iznenađenje, njezin trbuh najednom je narastao. Doktori su mi rekli kako je žestina napada vjerojatno nagnala bebu da se pomakne, zbog čega je najednom postala vidljiva - rekla je Sheree Stevenson (39). 

Čim se Elodie rodila stavili su je na majčina prsa, dodala je Ebony Stevenson.

- Sad to zvuči užasno, ali zamolila sam ih da je maknu jer sam bila zbunjena i uvjerena da su pogriješili. No, mama mi je sve objasnila, a sestre su mi opet dale moju kćerkicu da je držim po prvi puta. Iako sam bila uplašena, taj trenutak bio je predivan. Bila je tako tiha.

Dodatni kuriozitet priči daje i težina male Elodie zbog koje su doktori uvjereni da je odrastala u maternici punih 9 mjeseci - neprimijećena.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo